Neozbiljni pesimisti objavili mini album!

Antiglobal etno pankeri Neozbiljni pesimisti objavili su mini album Sve pred lice pravde, audio i video zapis njihovog specijalnog nastupa uživo u studiju, gde su odsvirali dve nove pesme uz tri stare koje su obeležile dosadašnji njihov rad.

Ideja je bila da se snimi novi, atraktivan materijal uživo, što bliži našim koncertnim nastupima, i da taj snimak dođe do starih fanova i nekih novih, koji još nisu čuli za nas. Akcenat je bio na tome da se odabere nekoliko pesama koje najbolje ilustruju naš muzički pravac, a opet da su na neki način obeležile našu karijeru, kaže frontmen Igor Olujić.

Među pesmama koje su Neozbiljni pesimisti odsvirali uživo pred kamerama u somborskom studiju Fabrika našle su se i dve nove – Psiho folk i Sve pred lice pravde, koje se sticajem okolnosti nisu našle na Pametovanju iz provincije. Prva je nastala pošto je album već bio snimljen, dok je druga, priznaje Olujić, verovali ili ne slučajno zaboravljena. Nastup su zabeležili kamerman i montažer Boris Ćelić i asistent kamere Aron Čuvardić.

O poruci naziva mini albuma Sve pred lice pravde, Olujić kaže: Kratko i jasno: u svom ovom haosu koji nam se dešava jednostavno nema nevinih! Neki su aktivni učesnici, neki nemi svedoci.