Nastavlja se rad Doma omladine Beograda!

Dom omladine Beograda, nakon tromesečne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, nastavlja programske aktivnosti od 12. juna 2020. Programi će se održavati uz primenu svih mera zaštite koje su propisane od strane stručnih službi i nadležnih organa.

Dom omladine Beograda je u februaru 2020. godine pokrenuo ciklus filmskih tribina pod zajedničkim nazivom 12 gnevnih filmova. Ciklus od osam tribina će se prvenstveno usredsrediti na najnovija filmska i serijska ostvarenja srpskih autora, kao i na probleme i fenomene savremenog društva koje oni problematizuju i koji se u njima oslikavaju. Kako živimo u turbulentna vremena puna buke i besa, taj sveprožimajući gnev je neretko pokretačka snaga filmskih autora. Ovaj ciklus tribina predstavljaće svojevrsnu hronologija aktuelnih filmskih dešavanja u Srbiji i svetu, a istovremeno će, sagledavano kroz vizure naših stvaralaca, biti svedočanstvo vremena u kome živimo.

Prvi program zakazan je za 12. jun, a u pitanju je druga tribina iz ciklusa 12 gnevnih filmova. Tribina pod nazivom Otac Srdana Golubovića: Roditeljski gnev na filmu na jednom mestu će okupiti reditelja Srdna Golubovića i producentkinju Jelenu Mitrović, udarni dvojac koji stoji iza ostvarenja Otac, baš kao i glumice Nadu Šargin i Milicu Janevski.