Mortal Kombat, Direktori i drugi na Beer Festu!

Izgleda da će ovogodišnji Belgrade Beer Fest biti prava poslastica za ljubitelje pank zvuka. Do sada su najavljeni nastupi pank sastava Brkovi, Hladno pivo, Atheist Rap i Goblini.

Ovu listu će, na radost ljubitelja tvrđeg zvuka, dopuniti i kultni beogradski punk bend Direktori. Jedan od najboljih domaćih bendova 90-ih, koji se posle desetogodišnje pauze, vratio na scenu 2016. godine, nastupiće u četvrtak, 17. avgusta. Majstori melodične buke i ljubitelji piva, za koje fanovi vole da kažu da su opako dobri, brutalni i direktni, za nastup na Ušću spremaju pank/ska hitove i obećavaju dobro raspoloženje uz kultne pesme Čistićete ulice, Ide voz, Bando crvena, Ko je svetski šampion, Volimo pivo, Životinjska farma i druge. Iste večeri, u nešto ranijem terminu, nastupiće beogradski metal pank bend Mortal Kombat. Bend postoji od 2009. godine, a svoju muziku bazira na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima.

Trećeg dana Belgrade Beer Festa koncert na Ušću održaće bend Škrtice. Grupa sastavljena od dobro poznatih muzičara iz tri generacije i četiri benda, koju predvodi Zoran Kostić Cane, doneće na Ušće novu energiju, snažnu muziku i prepoznatljiv vokal kroz numere sa prvog albuma Kulise, Horizonti, Tik- tak, Mudrolije, Zaborava nema. U ovoj eksplozivnoj smesi ima svega: panka, hard roka, novog talasa, hard kora, eksperimentalne muzike, ona ne ostavlja ravnodušnim nikoga ko to čuje”, poručuju članovi benda.

Takođe, u petak, 18. avgusta, nastup za sve posetioce na Ušću prirediće kultni sarajevski bend Zabranjeno pušenje. Lider benda Sejo Sekson najavljuje nastup na Ušću kao spoj mladosti u publici i iskustva na bini, a na pitanje koliko je nostalgičan kada se seti prvog nastupa na Belgrade Beer Festu kaže: To je prvi naš veliki koncert u Beogradu. Ono što je meni ostalo u sećanju je da sam se to veče prvi put u životu budio iz sna, jer je stvarnost bila lepša od sna. Bio je to dan kada smo doživeli lep i topao doček, što čovek retko kada doživi i čega ću se sećati kao najlepšeg trenutaka u ovom poslu. Period od pre 15 godina na muzičkoj sceni ne vidim kroz nostalgiju. Nisam preterano nostalgičan i danas postoje isti bendovi koji su postojali pre 15 godina, samo Azra i Bijelo Dugme fale, manje više svi su tu, a da rok scena živi dokazuju i festivali kao što je Belgrade Beer Fest.

IMG_7342-(Copy) (Copy)