Metalsteel i Vulvathrone zaključuju spisak izvođača ovogodišnjeg Valhalla Festivala

Kao što smo već najavili, ovogodišnje izdanje Valhala Festivala nudi plejadu izvođača različitih podžanrova ekstremne muzike. Podsećamo, sastav, u dvodnevnom trajanju, biće održan u Zagrebu, u klubu Močvara, 11. i 12. maja.

Spisak izvođača, te celokupni dvodnevni program, zaokružuju dva slovenačka metal sastava: čuveni heavy metal sastav Metalsteel i brutal death metal bend Vulvathrone.

Metalsteel je osnovan 1999. godine, u slovenskom gradu Medvode. Danas su vodeća slovenska heavy metal institucija s ličnim identitetom. U sebi združuju sirovu agresiju i melodične aranžmane. Rezultat toga je bombastičan heavy metal s progresivnim elementima, koji su do sada ovekovečili na svojih sedam albuma, a svoj poslednji album, koji nosi naziv Beyond The Stars, objavili su 2017. godine. Svi članovi benda snimali su album istovremeno, što je rezultiralo organskim zvukom koji je dosledno uklopljen u modernu produkciju. Metalsteel je prvi slovenski metal bend koji je nastupao sa slovenskim simfonijskim orkestrom i zborom na koncertu za slovenske žrtve holokausta. Vraćaju se u Zagreb nakon tri godine i pokazaće kako zvuči istinski i iskreni heavy metal.

Gnusna ideja o stvaranju odvratnog bića Vulvathrone nastala je zbog sumnjičavih bludi, te crnih srca članova benda. U svojim dušama duboko su ukorenili živost pornografije, krvi, sadomazohističkih slika mučenja, incesta i silovanja. Tokom 15 godina postojanja, bend je nastupao na brojnim festivalima, a među neke od poznatijih bendova s kojima su delili pozornicu ubrajaju se: Dying Fetus, Napalm Death, Nile, Incantation, Lividity, Abrasive, Sanatorium, Metaldays, Metalfest, Rockmarathon. S muzičkog aspekta bend je složeniji, brutalniji i perverzniji no ikad te vas pozivaju na Valhalla festival!

Valhalla festival 2018 - Metalsteel & Vulvathrone