Matt Drenik ukratko o albumu Cult Psychotica!

Kao što smo najavili, američki bend Battleme se vraća u Srbiju, godinu dana nakon njihovog prvog nastupa na teritoriji naše države. Ovoga puta, povod njihovog dolaska je promocija novog albuma Cult Psychotica, a u beogradu će nastupiti  20. oktobra.

Ovaj album je reakcija na trenutnu situaciju u svetu koju su nazvali pokvarena stvarnost, a frontmen benda Matt Drenik kaže da on odražava situaciju, ali i odgovara na nju: Želeli smo da napravimo rok album koji će odražavati naše mišljenje o haosu u političkom sistemu Amerike. Umesto da se bavim njegovom težinom, pristupio sam mu lirski, napravio priču o herojima i negativcima, koja se vrti oko političkog teatra Donalda Trampa. Mistif Honey Bear je ljubavna pesma  o Ivanki i Kušneru, Keep Me With You je Donaldova oda Banonu, Lowlife je herojeva labudova pesma, o životu u iskvarenom sistemu.

Većina pesama za album Cult Psyhotica je snimljena uživo. Odlučili smo da sami sebi zadamo rok od mesec dana i u tom periodu napišemo i snimimo ceo album. Mislim da smo čak i pre nego što je album napisan, zajedno sa našim izdavačem, počeli da ga stvaramo. Rezervisali smo studio Get Loud i počeli da pišemo pesme. Najpre smo samo džemovali i slušali. Onda smo počeli da izbacujemo stvari koje nam se nisu svidele i zadržali one koje jesu. Na kraju smo došli do 9 pesama koje čine najveći deo albuma, uz numeru Mistif Honey Bear kao bonus. Nakon nekoliko nedelja smo počeli da snimamo, a ja sam pisao tekstove redom kako smo složili numere na albumu, tako da se uklapaju kao jedan narativ, izjavio je Drenik.

Kada je u pitanju beogradsko koncert, on, kao i prošle godine, očekuje odlično veče sa mnogo glasne muzike, mnogo energije i plesa.

Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji preko Eventim mreže, po ceni od 800 dinara, a koncert zajednički organizuju Dom omladine Beorgada i koncertna agencija Rock Svirke.

dsc_4546