Marilyn Manson objavio novi album!

Dve godine nakon objavljivanja, za mnoge iznenađujuće zrelog goth – metal albuma The Pale Emperor, Marilyn Mason je tuobjavio novi alvum, pod nazivom Heaven Upside Down.

 Na ovom albumu, Manson je obradio mnogo tema, među kojim se definitivno izdvajaju nasilje, seks, politika, ali i romantika. U pesmi KILL4ME, on traži od svojih fanova da mu se brutalno zavetuju na vernost, dok pesmom SAY10, koju krasi interesantni trap instrumental, zalazi u nove muzičke pravce sa stavom ja sam legenda, nisam bajka.

Bend koji je radio na novom albumu čine kompozitor filmske muzike Tyler Bates koji svira gitaru i klavijature, zatim bivši bubnjar benda The Dillinger Escape Plan Gil Sharone, kao i basista Twiggy Ramirez, koji nije svirao na prošlom izdanju The Pale EmperorMarilyn Manson poverio je produkciju, miks i master albuma već spomenutom saradniku Tyleru Batesu, dok je sam bio zadužen za tekstove pesama.

Tokom snimanja desetog studijskog izdanja preminuo je Mansonov otac – Hugh Warner, koji je postao glavna inspiracija, a pesma koja zatvara album, Saturnalia, je posvećena upravo njemu. Manson je trenutno povređen usled pada jednog dela metalne konstrukcije na njega, tokom Hammerstein Ballroom koncerta u Njujorku, te je bio primoran da nekoliko narednih koncerata odloži do daljnjeg.

Album Heaven Upside Down je u Srbiji dostupan preko servisa Deezer i Google Play.

22256594_10155939878490815_672065973520466906_o