Ljubičice na turneji Ako Pera ustane

Nakon izuzetno uspešne i aktivne prethodne godine, pančevački duo Ljubičice objavio je datume prvog dela svoje ovogodišnje turneje, koja nosi naziv Ako Pera ustane.

Ako Pera ustane pretenduje da postane najznačajniji i najzanimljiviji muzički događaj u dosadašnjem radu benda. U ovom novom projektu izgrađen je neobični spoj savremenog i retro zvuka u vidu kombinacije modernih bitova i gitare iz šezdesetih, pomešane sa dosta prljavog bluza, masnih sintova i trunčicom narodnog nasleđa.

Prolećna turneja vodiće Ljubičice širom regiona i uključivaće najviše vezanih koncerata do sada. Početak turneje planiran je u novosadskom Domu b-612 krajem marta, nakon svirke otvaranja uslediće nastup u Vrbasu, 29. marta u klubu Mansandra, zatim u Temerinu u pabu Papa 30. marta i u crepajskom Banat Bluz Cafe-u 31. marta. 4. aprila zakazan je koncert u Niškom Feedback-u, a dan posle u Kragujevcu, nakon čega se vraćaju u Vojvodinu i 12. aprila sviraju u Inđiji u novootvorenom lokalu Sprat, a 19. aprila u pančevačkoj Apolo dvorani. Turneju će privesti kraju nastupom u subotičkom klubu Mladost, kao i nastupima u Podgorici, Nikšiću i Jagodini, a veliko finale očekuje nas u beogradskom Domu omladine.

Turneju će pratiti i novo izdanje, sa muzikom pravljenom za seriju Žigosani u reketu. Izdanje će se uskoro biti objavljeno, najpre kao Deezer ekskluziva, a nešto kasnije i na YouTube kanalu benda.

Ljubicice 01