Little Steven, Nele Karajlić, Goblini, Hladno pivo, Artan Lili na devetom Arsenalu!

Deveti Arsenal fest je do sada najavio nekoliko udarnih svetskih i regionalnih izvođača, a u istom maniru nastavlja i novim objavama.

Ovogodišnje izdanje kragujevačkog festivala biće održano od 19. do 22. juna, a nova imena su Little StevenThe Disciples Of SoulNele Karajlić, Goblini, Hladno pivo i Artan Lili.

Legendarni američki gitarista i pevač, glumac i multimedijalna ličnost, Steven Van Zandt poznatiji kao Little Steven sa svojim mnogoljudnim bendom The Disciples of Soul sviraće prvi put u Srbiji 20. juna na Main Stage-u Arsenal Festa 09 u Kragujevcu. Poznat i po ulozi Silvija Dantea u hit seriji Sopranos, Little Steven je već decenijama desna ruka najveće američke rok zvezde Brusa Springstina. Kao svestrani i harizmatični zaljubljenik u muziku, koristi svaku pauzu u radu Springstinovog pratećeg E Street Band-a da širi dobre vibracije, bilo kroz svoju radio emisiju, mnogobrojna predavanja ili, posebno, svirke sa svojim The Disciples Of Soul.

Ja sam posljednji put svir’o u Kragujevcu još kad se proizvodio fićo. Sad kad dolazim valjda će doć’ i folksvagen? To će bit’ skok i za mene i za Kragujevac, duhovito najavljuje svoj nastup Nele Karajlić, koji za Arsenal priprema visokoenergetski best of nastup, prožet hitovima njegove bogate novoprimitivističke karijere, od ranih dana sa Zabranjenim pušenjem, preko benda The No Smoking Orchestra, do danas, kao što su Nedelja kad je otiš’o Hase, Bos il’ hadžija, Dan Republike i druge.

Goblini su bend velikog srca koje pobeđuje zlo, kao što to kažu u njihovom singlu Jedan za sve, a takav stav su već dokazali žestokim, beskompromisnim nastupima na Arsenalu, prživši bespoštedno pesme Ima nas, Deca iz komšiluka, Daleki put, U magnovenju i druge.

Pripremamo kombinaciju hitova koje ljudi sve već znaju, nadovezuje se Mile Kekin, frontmen Hladnog piva. Bend je osvajalo publiku skoro uporedo sa saborcima iz Goblina, te je to idealan spoj bendova za petak, 21. jun, na Main-u. 

Iste večeri na obližnjem Garden-u drugačiji zvuk i ugođaj donosi Artan Lili, bend koji je u poslednjih pet godina osvojio regionalnu publiku nizom upečatljivih noise-pop hit singlova kakvi su Ako stanemo tu, Srce, Ispod kože
Komplet ulaznica za sva četiri dana košta 2300 dinara, dok je 1000 dinara ulaznica za pojedinačan dan, preko Ticket Vision-a, odnosno www.tickets.rs.
IMG_2918