Kompletiran program Revolution festivala!

Ovogodišnje izdanje Revolution Festivala biće održano od 31. maja do 2. juna u Temišvaru na istoj lokaciji kao i do sada – u Muzeju sela. Prethodno izdanje festivala okupilo je preko 20,000 posetilaca iz svih delova Evrope. Ove godine Revolution Festival predstavlja prve izvođače koji će nastupiti na 10 festivalskih bina i zona.

Prvog dana festivala, u četvrtak, 31. maja, posetioci festivala će imati priliku da na glavnoj bini uživaju u  nastupu Gogol Bordella, koje će na celoj istočnoevropskoj turneji pratiti najnoviji projekat poznate Ide Prester, bend MAiKA.  Dok će na kultni stoner sastav iz Grčke, 1000mods napraviti savršenu uvertiru za Xtreme zonu na kojoj će nastupati Dordeduh, Trash Union, Groteska, Avven, Umbra Hill. Na elektronskoj bini posetioci će imati priliku da plešu do ranog jutra uz Nicole Moudaber, Herodota , Mahonyja i svima dobro poznatog Marka Nastića. 

Naredni dan festivala, petak, 1. jun, glavna bina biće rezervisana za nastupe čuvenog hitmejkera Wilkinsona, drum and bass maga, Zardonika, Iphazea i Pythiusa, koji će snažnim baszvukom i neočekivanim prelazima od house muzike do metala dovesti atmosferu do usijanja. Istog dana na Electric Apex bini nastupiće velikan house-minimal zvuka Raresh, iz čuvenog sastava A:RPI:R,  koji će uz Atipica, Capa i duo Livio & Roby navesti sve posetioce da plešu do kraja žurke. Bendovi The Hellfreaks, iz Mađarske i Bombarder, iz Srbije će predvoditi program Xtreme bine, na kojoj ćemo imati prilike da slušamo i Sputnik, Replicunts, Dshumanity, Satori Junk i mnoge druge bendove.

Poslednji dan festivala će biti zapamćen po spektakularnom nastupu dugoočekivanog DUB FX-a, ali i po više nego fantastičnom zatvaranju uz ruske hitmejkere Filatov & Karas. Uz hitove Time won’t wait for us i Don’t be so shy publika će biti ispraćena na jezero na kome će se odvijati finalni afterparty.   Uz Dub FX-a, na glavnoj festivalskoj bini, posetioci će uživati u energičnom nastupu sastava The Qemists, Kuenta i Tambu i Graham Candy, čiji se hit sa Parov Stelar nalazi na prvom mestu američke top liste. Electric Apex nakon nezaboravnog prošlogodišnjeg nastupa po drugi put predstavlja back to back set Barac i Gescu, pre kojih će nastupiti fenomenalni producent Ion Ludwig, Robert Apertrei kao i domaći izvođači Dušan Nikolić i Runy, koji će ove godine imati priliku da nastupe i na ovogodišnjem EXIT festivalu. Ljubitelji ekstremnog zvuka će uživati uz nastupe nesvakidašnjeg Mortiisa, mađarskog sastava The Moon and the night spirit, Armagedon, Nemesis, Words that burn, Transceatla, Wolfram i mnoge druge.

Osim izvođača sa 3 glavne bine posetioci će imati priliku da uživaju na dodatnih 7 programskih zona u trance muzici, drum and bass bini, vinil zoni, cirkuskoj zoni, swing and bass zoni, disco – funk zoni i mnogobrojnim umetničkim zonama, kao i u dnevnom programu za decu i odrasle.