Kolja objavio live snimak pesme Užički heroin pred nastupe u Beogradu i Nišu

Muzičar Nikola Pejaković Kolja objavio je spot sa živim izvođenjem kultne pesme Užički heroin, pred koncerte 29. novembra u klubu Feedback u Nišu, i potom 2. i 3. decembra u dvorani Amerikana Doma omladine Beograda.

Uvek se neka pesma izdvoji. Ovaj fank s prvog albuma bio je i ostao naša koncertna uzdanica, da tako kažem… A zašto je to tako, ne znam… Pesma ima svoj karakter, kao i čovek. I svoju sudbinu, kaže Kolja.

Užički heroin, koji je objavljen na albumu Kolje i Smaka Belog dugmeta Mama, nemoj plakati, sada je zabeležen u nadahnutoj i opasno rasviranoj, skoro devetominutnoj živoj verziji Kolje i benda, s kraja prošle godine i koncerta u rasprodatoj Kombank dvorani (bivši Dom sindikata) u Beogradu. Pored Kolje koji je obavljao dužnosti vokala i gitare, svirali su gitarista Vojislav Aralica, klavijaturista Ivan Aleksijević, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević. Spot je snimio studio Atomic Visual Support.

Pred publiku u Nišu i Beogradu, Kolja se vraća u pravom trenutku – godinu dana od izlaska odlično prihvaćenog albuma 4 Prsta, sa koga su se izdvojile Može malo sutra, Ala je lep ovaj svet i Svaku noć je isti mrak i deset godina od Kolje (2009), na kome su I eto udade se ti za konja, Da li venem ili zrim i Maršala Birjuzova 8.

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Pejaković je status kultnog autora srpskog bluza dodatno učvrstio i trećim, iskupljujuće-ljubavnim albumom Grobovlasnici (2013), a o svojim nastupima kaže: Imam divnu i odanu publiku, koja voli to o čemu pevamo, a moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka.

Ulaznica za Kolju u niškom klubu Feedback košta 900 dinara i možete je nabaviti u lokalima Galileo Tours (Nikole Pašića 35) i Vintage shop (Davidova 9), a na dan koncerta biće 1000 dinara.