Keni nije mrtav osvojio prvo mesto na uspešno završenom Palanačkom Dunav festu!

Drugi Palanački Dunav fest održan je u Bačkoj Palanci na plaži Rio na Dunavu u petak, 22. juna i subotu, 23. juna. Prve večeri organizovano je takmičenje neafirmisanih autorskih rok bendova iz Srbije u kojem su učestvovali Harlekin iz Inđije, Moon iz Šapca i Keni nije mrtav iz Kruševca. Jednoglasnom odlukom žirija pobedio je mladi i perspektivni bend Keni nije mrtav koji je nastupao i drugog dana festivala u revijalnom programu.

Uz popularni cover bend Osmi dan publika je imala priliku da se nakon takmičarskog dela ugreje obradama svetskih hitova, dok su ljubitelji elektronske muzike đuskali na peskovitoj plaži uz muziku koju su birali Bane Knežević i LNC.

Program drugog dana je pretrpeo minimalne izmene zbog odlaganja festivala, ali to nije umanjilo uživanje posetilaca. Nakon pobedničkog benda Keni nije mrtav, publici su se predstavili još jedni pobednici. Viva Vops prošle godine osvojio je prvo mesto na Bunt Rok festivalu, a u Bačkoj Palanci svojim energičnim nastupom opravdali su tu titulu.

Usledila je pank lekcija komšijskog benda Gužva u 16-ercu. Osiječani su razmrdali masu ove hladne noći kraj Dunava, a nakon njih novosadska atrakcija Pero Defformero nastavila je da zabavlja publiku svojim pesmama i scenskim nastupom.

Za kraj večeri na Rock bini nastupile su legende pank roka, Atheist Rap, koji su tokom devedeset minuta napravili presek svoje duge karijere izvodeći omiljene pesme svoje publike.

IMG_9867