Kanda kodža i Nebojša predstavili video za numeru Šafl!

Čuveni beogradski alternativni rokenrol sastav, Kanda kodža i Nebojša, predstavio je video za numeru Šafl, koja je deo svojevrsnog best of izdanja grupe, čiji je naziv Popis.

Cilj objavljivanja izdanja Popis jeste da se obeleži trideset godina postojanja grupe Kanda kodža i Nebojša ali i želja da publika na jednom mestu čuje okosnicu koncertnog repertoara benda u novim aranžmanima uz nekolicinu retko izvođenih pesama.

Popis počinje klasicima poput pesme Šafl koja koja sublimira sav osćaj teskobe, besa i bunta protiv suptilnog terora kom je prosečan građanin ove plante svakodnevno izložen. U verziji 2020 pesma nije izgubila na oštrini i direktnosti.

Nekad je ignorisanje i bežanje od stvarnosti subverzivnije od bilo čega drugog. Tako mi se čini. Ali, rokenrol je, pre svega, sloboda. Možda je to moje jedino mišljenje. Reci ono što hoćeš, reci ono što osećaš. Da li dobro zvuči to što radiš? Nekad je to najvažnije, nekad nije. Sve su to za mene pomalo neuhvatljive stvari, izjavio je Oliver Nektarijević, frontmen grupe u jednom intervjuu.

Proces snimanja albuma Popis dokumentovan je video snimcima koji beleže tok snimanja ovih pesama. Rediteljka pomenutog filma i autorka priloženih fotografija je Đurđica Gajić.