Josip A Lisac ekranizovali naslovnu pesmu novog albuma!

Novosadski rege sastav Josip A Lisac vizuelno je predstavio singl Izmišljena sećanja. Pesma je nosilac istoimenog albuma koji će izaći tokom ove godine pod etiketom SKCNS.

Spot izlazi ubrzo nakon ekranizacije singla Big Towna snimljen je u prostoru Terra u Kikindi. Kameru i montažu potpisuje Bojan Đurišić, sa kojim bend sarađuje od samog početka, a za miks i mastering pesme, kao i čitavog albuma, bio je zadužen Vibor Sukara. Pesma je najpre snimljena u studiju Akademije Umetnosti u Novom Sadu, a tekst govori o nekom obliku dežavua, mada pomalo podseća na Platonovu teoriju o prisećanju. Vizuelna komponenta ukazuje na istorijske figure i građevine što potvrđuje pretpostavku da se cilj poruke zasniva na filozofiji tog vremena, ili bar asocira na to. Prikazivanje atipičnog načina života, koji pomalo vuče na stoički, govori o tome kako se u našoj glavi najbitnija pitanja rađaju kada smo sami i kada ne poštujemo nametnuti nam vredsnosni sistem.

Podsećamo vas da bend JAL ove godine slavi desetogodišnjicu postojanja i povodom toga se od njih može očekivati još mnogo rada u studiju, turneja u zemlji i regionu, novih spotova i rođendanskih svirki.