Još dva dana do nastupa Atheist Rap-a u Barutani!

Najavili smo da će kultni novosadski pank-rok bend Atheist Rap održati rođendanski koncert u subotu, 19. maja, u Barutani na Kalemegdanu. Te večeri će obeležiti 29 godina postojanja i rada, a sviraće pesme isključivo sa prva tri albuma – Maori i crni GonzalesJa eventualno bih ako njega eliminišete i II liga Zapad, kojima su se afirmisali i stekli širu publiku.

Među njihovim pesmama iz devedesetih godina prošlog veka, koje će se čuti te večeri na Kalemegdanu, pored legendarne trilogije – Blu trabant, Wartburg limuzina i Car core, naći će se Ljubav, Štrikanje, Sarajevo, Pomoćni đubre, U zmajevom gnezdu, Ora je pravi način da…, Godina kulture, Odlazim, Radio drama, Grill 13, Ja sam video video, Fatamorgana, Felićita, Letnji hit, Zapadna Evropa, Slaughteru Nietzsche…, Dr. Pop i druge.

Ovi novosadski pankeri, prepoznatljivi po sarkastičnom humoru i društveno angažovanim tekstovima, koji iza sebe imaju ukupno šest studijskih albuma, koncertni DVD i monografiju izdatu povodom 20. rođendana, pred nastup u Barutani poručuju: Rođendanski koncert će biti održan u čast naše publike, koja nas bodri tokom svih ovih 29 godina i bez koje ne bismo danas bili tu gde jesmo. Upravo zbog njih ovog puta sviraćemo samo pesme sa prva tri albuma, uz koje smo odrastali i koje su pomogle nama, a verujemo i publici, da lepše i lakše preživimo krizne i ratne godine. Dvadeset godina je prošlo od objavljivanja trećeg albuma, ozbiljna je to vremenska distanca. Tokom nedavno održane evropske turneje No borders tour prilazili su nam ljudi koji žive u dalekom inostranstvu i govorili su nam da će doći na naš beogradski koncert. Tek smo tada shvatili koliko je ideja o ovakvom koncertu zapravo značajna. Biće to za nas, a verujemo i za publiku, vrlo poseban koncert, koji će nas sećanjem vratiti u neko srećnije vreme kada smo zajedno bili svi, koje nijedna slika, nijedna pesma ne mogu vratiti.

Karte za rođendanski koncert grupe Atheist Rap, u produkciji Strangefear-a, nalaze u prodaji, po promo ceni od 800 dinara, a možete ih kupiti na svim prodajnim mestima Eventim-a i Gigstix-a.

IMG_0465-(Copy) (Copy)