Ivan Milenković singlom najavljuje prvi solo album!

Beogradski muzičar Ivan Milenković, publici poznat kao frontmen bluz rok sastava Bluz mašina, akustičnim izvođenjem nove pesme Jedna lepa stvar najavljuje snimanje novog autorskog solo albuma.

Jedna lepa stvar snimljena je u studiju Kan i Lungus, Bojana Stevanovića, a bas gitaru svira Dejan Toškov. Pored spomenute numere, na akustičnom session-u u studiju snimljena je još jedna nova pesma, koja će uskoro biti objavljena.

Novo izdanje Bluz Mašine ovog puta biće objavljeno pod imenom Ivan Milenković i Bluz Mašina, te će i zvanično biti prvi Ivanov solo album. Kao najavu ovog novog izdanja čije snimanje bi trebalo uskoro da počne, Ivan je objavio akustičnu verziju jedne od novih pesama.

Uz sve probleme i lepe trenutke u životu tu je bila gitara, pesma, albumi… Muzika i sviranje me je izvuklo i iz životnih problema u više navrata, kaže Ivan i dodaje da su muzičari danas došli u jako tešku situaciju, ali da nipošto ne treba da odustanu od svoje muzike: „Iscimajte se! Otvorite YouTube kanal, pravite svaki dan trake nemojte se ulenjiti. Napravite svaki dan jednu pesmu. Imate tekst? Napravite muziku. Imate muziku? Napišite tekst. Držite časove, stavite neke stare trake na prodaju na mreže, konačno sredite Instagram, uradite logo, majce, sredite fejsbuk stranicu i sve ono što niste stigli ranije. Uradite muziku za igricu, ili za film. Vežbajte sve, i vokal, i instrument, i teoriju, i produkciju, i komponovanje. Ne morate to biti vrhunski ali treba održati kontinuitet. Neuhvatljiva je ptica slave, koliko brzo sleti, toliko brzo i odleti, i ne možemo je juriti stalno. Ali možemo biti vredni u našem domenu.