IrieFM, Atheist Rap i mnogi drugi predvode ovogodišnji HillsUp festival!

Ovogodišnji HillsUp festival biće održan od 13. do 16. jula, na Zlatiboru. Kao i ranijih, i ove godine će raznovrstan program publici predstaviti najaktuelnije sa regionalne rok, hip-hop i elektro scene. Ovom prilikom, pubilka će imati priliku da pođe na posebno putovanje kroz vreme i muzičke pravce slušajući predstavnike dragocenog nasleća rokenrol kulture našeg regiona. Svako veče festivala tradicionalno će otvrarati demo bendovi.

Tokom trodnevnog festivala, na mejn stejdžu publici će se predstaviti svima dobro poznati mrzitelji svega – Mortal Kombat, uvek veseli i razigrani čuvari keltske tradicije na našim prostorima – Orthodox Celts, predvodnici novog rok talasa Straight Mickey and Boyz, koji su za kratko vreme počeli da važe za jedan od najperspektivnijih novih bendova u državi i regionu i stekli zvanje benda koji se mora videti uživo. S njima će binu deliti i pioniri regionalne alternativne rok scene – Obojeni programLet 3Goran Bare i Majke, te Kanda, Kodža i Nebojiša – grupa jedinstvene poetske vizije, čiji rad ostaje upamćen kao jedan od vrhunaca pozne faze razvoja našeg rokenrola, kao i veliko ime bivše jugoslovenske rok scene – Atomsko sklonište.

Pankeri će imati priliku da se zabave uz uvek zanimljive, duhovite i večito mlade momke iz Atheist Rapa, te da se po ko zna koji put pošteno ismeju njihovim šalama, koje nikada ne mogu dosaditi, kao i one koji nemaju dlake na jeziku i koji su vrlo odlučni u svojim stavovima i postupcima – bend Dža ili Bu.

Najbolji evropski vokalno-instrumentalni regge sastav s naših prostora, Irie FM, koji broji desetoro ljudi, okupljenih oko jedne ideje, ideje u stvaranju muzike za mlade ljude je još jedno od imena koje će posetioci HillsUp-a moći da čuju.

Organizatori su mislili i na one koji vole hip-hop i rep zvuk. Nastupi zagrebačkog Elementala, hip-hop atrakcije, koja muzičku bazu ima u repu i hip-hopu, ali teško ih je svesti samo na jedan žanr, jer se u njihovom delu mogu naći tragovi različitih žanrova što ih čini autentičnim, Prti Bee Gee-a, Sajsi MC i Who See u potpunosti će zaokružiti autentičnu šarenolikost festivalskog programa.

Ljubitelji elektro scene imaće priliku da na glavnoj bini vide Zap Me Strobe, dok će se u predivnom ambijentu zlatiborske šume, u okviru Shuma stejdža, smenjivati: Lena Glish, Dumanya, Marko Milosavljević, Ilija Đoković, Kristijan Molnar, Dejan Milićević, Marko Nastić i Lea Dobričić.

beban ♥