Invisible Hate objavili svoj prvi singl!

Invisible Hate, doom metal bend iz Kragujevca, eksperimentalno objedinjuje uticaje izvesnog žanrovskog spektra koji uključuje psihodelični rock, stoner metal, blackened doom, a nedavno je objavio singl The Enlightener.

Trenutnu postavu benda čine Petar Đorđević, Filip Ognjanović i Darko Milutinović.

Novim singlom The Enlightener promovišu svoj zvuk i pripremaju buduća izdanja. Kontinuirana promena članova ishodila je relativno sporom aktivnošću, te je novom i stalnom postavom bend počeo aktivno da svira, a poslednji održan zvučni nastup odvio se na festivalu Doom All Over Kragujevac Vol. 2. Bend se nada novim nastupima po završetku trenutnog stanja i neprilika i poručuje svojoj publici da ostane kod kuće i sluša dobru muziku do nekog novog koncerta i sledećeg viđenja.

Početak pravljenja ove pesme je počeo veoma komično. Darko i ja smo imali standardni jam session kod njega kući i lako nam je prvi riff došao u prste, s tim da je početku izgledao malo drugačije. Međutim, nastavili smo da jam-ujemo još ponešto i kada smo hteli da se vratimo na prvobitnu ideju, sećanje je već malo izbledelo, znate taj osećaj kada pravite muziku… Polomili smo se, od nerviranja smo čak i malo zakuvali… Ali je, na kraju, ipak sve leglo kako treba i na sledećoj probi smo već aktivno radili na njoj. Sada je ugledala svetlost našeg YouTube kanala. Postoji još gotovog materijala, koji čeka finiširanje, i nadamo se, jedan dobar album, priča Petar Đorđević, gitarista i vokal benda.