Helem nejse objavili novi studijski album!

Nakon veoma uspešnog nastupa u okviru Kontakt konferencije, sastav Helem nejse objavio je novi studijski album pod nazivom Pola čovjek, pola jedan.

Mitsko biće, demon koji čuči u svakom Balkancu opevan je na novom studijskom albumu sarajevske muzičke senzacije Helem nejse.

Naslednik uspešnog debitantskog albuma Go u gostima, objavljenog 2017. godine, donosi četrnaest novih pesama od kojih su neke već postale veliki hitovi u regionu. Najveći je svakako Kabadahija, urađen u saradnji sa Markom Luisom.

Ljubav je njihov neiscrpni izvor inspiracije, pa su odlučili da veliki deo albuma posvete upravo toj temi koja slušaoca vodi kroz uzbudljivo muzičko putovanje: Mnogo nam je draže da pevamo o nekim lakšim temama, zato pokušavamo da se skoncentrišemo na ljubav, kažu Helem nejse i dodaju: Prosto ne možemo da izbegnemo sve bizarnosti politike i društvenih pojava kojima smo svakodnevno okruženi, pa smo se osetili pozvanima da na novom albumu iznesemo svoj stav i ukažemo na mnoštvo neizbežnih nepravdi i nepravilnosti, specifičnih za ovo područje.

Raznolikost tema obogaćena je zanimljivim muzičkim eksperimentima u kojima je moguće pronaći raznolikost žanrova, od njihovog bazičnog hip hopa, preko trepa i fanka, do hitičnih pop melodija koje koketiraju sa elektronskom muzikom.

Album Pola čovjek, pola jedan sniman je u Helem nejse studiju, a produkcijsku palicu, zajedno sa momcima iz benda, preuzeli su etablirani regionalni muzičari: kantautor Marko Louis, Branko Jakubović iz Dubioze kolektiv i Mak Kulenović. Takođe, na albumu su svoj pečat ostavili sjajni Mario Ševarac, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Mirza Sijerčić, Vladimir Jovanović i mnogi drugi.

Svaka pesma dostupna je u obliku spota sa stihovima na zvaničnom YouTube kanalu benda, a album je dostupan za preslušavanje na servisima Deezer, Spotify, iTunes, Google Play i Amazon. Uskoro će biti i objavljena informacija o dostupnosti fizičkog izdanja.

Helem nejse 2