Grupa Mašinko objavila novi album!

Zagrebački melodični pank rok sastav Mašinko objavio je novo, treće po redu dugosvirajuće izdanje pod nazivom Danas ću, sutra ću.

Izdanje broji dvanaest numera, i publikovano je pod okriljem izdavačkih kuća Dostava zvuka i Dirty Old Label. Album je digitalno dostupan putem Youtube i Bandcamp kanala, kao i drugih streaming servisa.

Danas ću, sutra ću sadrži 12 pjesama nastalih u prekretničkom periodu u kući Mašinka.
Događale su nam se svadbe, rađala djeca, mijenjali poslovi, osnivale firme, selilo se u druge države i vraćalo iz njih. Šulc je proveo skoro godinu dana u Kini u ovom periodu, mi smo radili pjesme bez njega i slali mu snimke s probe, cijeli album je sniman u tri naleta u studiju, dosad nismo nešto na taj način snimali, prepričava Andrija Ražnatović, gitarista grupe i dodaje: Album je drukčiji. Iako smo i dalje bučni i veseli, mnoge su pjesme prošarane dozom sjete prisutnijom nego do sad. To smo i dalje mi i to se čuje, možda malo umorniji, stariji, ne nužno pametniji, ali i dalje mi. Pjesme nemaju neku izraženu zajedničku temu, i dalje nas inspiriraju stvari koje su direktno oko nas, ali ovaj naš album je, unatoč kaosu u kojem smo ga snimali, jedna lijepa i konkretna cjelina.