Gramatik obećava nezaboravnu fank žurku u Beogradu!

Svetski poznati slovenački muzičar i jedan od najcenjenijih producenata današnjice, Gramatik, održaće koncert u četvrtak, 23. novembra, u Belexpocentru, u okviru evropske turneje  RE : COIL Tour LIVE.  Kao predgrupe, nastupiće domaći funky/jazz sastav Gramophonedzie Live Experience i dinamični dvojac iz Pariza, The Geek x VRV, koje nazivaju novim prinčevima elektro soula.

Pred sam kraj dvomesečne evropske turneje, Gramatik svojoj publici, uoči prvog nastupa u Beogradu, poručuje: Dolazim u Belexpocentar u sklopu turneje koja je moj omaž tehnici i Nikoli Tesli, u društvu svog prijatelja i gitaristе Adama. Sviraćemo probrane pesme iz moje celokupne diskografije, kako moju novu muziku, tako i stare hitove, od pre deset godina. Čućete i pesme koje su komponovali neki od mojih prijatelja, muzičari iz raznih zemalja. Biće to fuzija moje muzike i nečega što privatno volim i slušam. Obećavam odličnu fank žurku.

Tokom godina, Gramatik je izgradio karakterističan stil, koji je mešavina raznih muzičkih pravaca. Vremenom on postaje njegov zaštitni znak i donosi mu planetarnu popularnost. O svom jedinstvenom zvuku, inspiraciji i narednim saradnjama izjavljuje: U početku sam samo sekao i kopirao hip hop bitove, zatim sam izdao tech house album, pa elektronske albume i tako dalje. Verujem u konstantno napredovanje i sazrevanje čoveka kao umetnika i zbog toga nikad ne produciram samo jedan žanr. Veliki broj ljudi želi od mene da pravim muziku kakvu sam stvarao pre deset i više godina. Ali, ja to ne mogu jer sam od tada izuzetno sazreo kao muzičar i umetnik. Inspiriše me savremena muzika umetnika koji stalno isprobavaju nešto novo jer od njih učim i postajem bolji. Zato sarađujem sa mnogo muzičara koji se bave raznim žanrovima, a Tom Morello i Gary Clark Jr. su oni sa kojima je postignut dogovor za sledeću godinu. Ko zna šta sledi posle toga.

Karte za beogradski nastup Gramatika, u produkciji Blendera, nalaze se u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima, kao i putem prodajne mreže GigsTixa, po ceni od 1790 dinara za parter i 2290 dinara za VIP.

Gramatik 01