Gile i Magic Bush objavili spot za Lutku koja kaže ne!

Rok muzičar Srđan Gojković-Gile i bend Magic Bush objavili su spot za pesmu Lutka koja kaže ne, uoči koncerata pod imenom Retko svirane pesme 24. februara u novosadskoj Fabrici, 3. marta u pančevačkom Coupe-u  i 9. marta u sali Amerikana Doma omladine Beograda.
Bend Vlada, Gile, Piko i Švaba je odsvirao samo nekoliko koncerata i nismo stigli da pesmu Lutka koja kaže ne uživo ni razradimo. Tako da je ovo sada nekako podsetnik, ali i apdejt za neke nove generacije koje ni ne znaju tu pesmu. Nova pesma za novu publiku, objašnjava Gojković.
Pesmu Lutka koja kaže ne, obradu hita La Poupée qui fait non francuskog šansonjera Mišela Polnarefa, Gojković je snimio sa Vladom Divljanom na prvom i jedinom albumu supergrupe Vlada, Gile, Piko i Švaba 1991. godine.
Spot dokumentuje trenutak kada je jesenas Gojković ponovo izveo pesmu sa Magic Bush-om u DOB-u, na humanitarnom koncertu grupe Eva Braun za prikupljanja sredstava za pomoć obolelima od Dišenove mišićne distrofije.  Audio produkciju spota radio je Damjan Dašić, video montažu Vladimir Jevtić, a snimatelji su Đorđe Makarić i Vladimir Kurčubić-Joja.
Izveli smo tada Lutku na predlog Magic Bush-a, pošto su to oni već ranije svirali, a meni je to bilo super. Pesmu su prilično verno skinuli, ali su dodali svoju usviranost i energičnost. Zvuče odlično, a naročito dobro pevaju uživo. To je posledica toga što sviraju Bitlse, gde je višeglasno pevanje vrlo bitno. Volim Bitlse, Bič bojse i bendove koji slažu glasove“, kaže Gojković.