Galija novim spotom i pesmom najavljuje album!

Legendarna rok grupa Galija objavila je novi singl pod nazivom U raju iznad oblaka, koji prati nesvakidašnji, vizuelno impresivni spot snimljen u jedinstvenoj prirodi dalekog Islanda. Singl i spot najavljuju istoimeni album koji će ovog proleća na CD-u izaći za PGP RTS i promotersku kuću Long Play.

Frontmen Galije, Nenad Milosavljević, napisao je muziku za U raju iznad oblaka na stihove Predraga Pece Milosavljevića, koji s duhovnim polazištem od Bosfora i Jerusalima govore o osećaju i pitanju čovečje prostorne i sudbinske pripadnosti ― pod istim Suncem, gde smo svi zarobljeni, onog trena kad smo rođeni. Autor spota je Dragoslav Ulić Dag, naš snimatelj koji živi i radi u Los Anđelesu. U spotu se pojavljuje Mina Tomić, srpska umetnica koja već četiri godine živi na Islandu i istražuje život u prirodi u kombinaciji sa umetničkim obrazovanjem. Mina koristi svoje telo u istraživanju pokreta, i proučavajući koreografiju preispituje i provocira naše kretanje u društvu.

Mislim da pesma U raju iznad oblaka već u sebi nosi neke snažne slike, koje svaki slušalac na svoj način može najbolje iščitati i spoznati. Kada smo pričali o mogućem spotu, shvatili smo da imamo fantastične prizore Islanda, koji sjajno naglašavaju stihove, tako što izmeštaju priču u prostore koji u sebi imaju isto tako nešto vanvremensko, moćno i mistično, ali jednostavno i prirodno, objašnjava Neša Galija.