Galija na LAKE FESTu!

Niški sastav Galija nastupiće drugog dana 7. LAKE FESTa. Osim njih nastupiće i podgorički bend Freedom i hrvatski sastav Porto Morto.

Grupa Galija osnovana je u Nišu daleke 1976. godine. Bend traje više od četrdeset godina, što su i obeležili prošle godine velikim koncertom u Beogradu. Dobro poznati crnogorskoj publici, ovaj rock bend će na Krupačkom jezeru nastupiti drugog dana festivala. Bend trenutno priprema novi album i ljubitelji njihove muzike moći će da čuju najveće hitove, kao što su Kotor, Dodirni me, Možda sam lud i mnoge druge. Trenutnu postavu grupe čine Nenad Milosavljević, Ivan Ilić, Slaviša Pavlović, Predrag Milosavljević, Boban Pavlović, Goran Antović i Dragutin Jakovljević.

Porto Morto je zagrebački bend nastao 2012. godine. Svirali su brojne samostalne nastupe po Hrvatskoj i Srbiji, a njihov hvaljeni debitanstki album Porto Morto objavljen je 2016. godine. Na domaću muzičku scenu donose uvjek poželjan, svež i jedinstven zvuk.

Podgorički sastav Freedom formiran početkom 2016. godine, kao reakcija na nedostatak jakog rokenrol zvuka. Razočarani scenom po celom svetu, odlučili su da krenu sa svirkom i, kako kažu, prašeći uživo počiste mediokritete i pokažu da je duh življi i opasniji nego ikada. Po zanimanju arhitekte, fotografi i programeri, muzika im je bila opsesija jos od ranog detinjstva, a ta ljubav sada dolazi do izražaja kroz južnjački rok zvuk podržan jakim gruvom, jednostavnim rifovima i bezobraznim ritmovima. Trenutno završavaju prvi EP i spot.

Podsećamo da su do sada objavljeni nastupi Natali Dizdar, kao i sastava Hladno pivo, Samostalni referenti, Parampaščad i Mortal Kombat. Sedmo izdanje LAKE FESTa se održava od 11. do 13. avgusta na Krupačkom jezeru u Nikšiću. Ulaznice će biti u prodaji početkom jula, cijena karte ostaje nepromijenjena i ona iznosi 10€ za jedno veče i 25€ za komplet ulaznica.

19059731_1496517360412489_3440357611801488242_n