Erik & The Worldly Savages objavili spot za Take Me Away!

Sastav Erik & The Worldly Savages objavio je video za pesmu Take Me Away.

On nas vodi u Srbiju, u Beograd, sa misterioznim svetom likova sačinjenim od ciganske dece, povorke na muslimanskoj sahrani, tinejdžera koji piju i starih ljudi koji, čekajući svoj poslednji dan, igraju živahni narodni ples.

Misterija i magija Beograda uhvaćena strašću pevača iz Toronta, Erika Muta, koji skoro jednu deceniju naziva ovaj grad svojim domom, koristi njegove kontraste i karaktere da podstakne svoju inspiraciju za igrice i skačuće, ali pronicljive i katarzične post-Balkan folk punk himne koje svira sa svojim bendom The Worldly Savages.

Take Me Away, kao završna pesma njihovog novog albuma Culture Vs. Destiny, je veličanstveni vrhunac Mutove folk punk odiseje, sa vožnjom, zaraznim ritmovima, vrištećim melodijskim linijama i intimnim trenucima, a Erikov ludi, ali ohrabrujući glas zavija o pričama bekstva i samouništenja.

Spot za “Take Me Away” prikazuje grad koji Erik doživljava jako i strastveno. Mut snima Beograd sopstvenim očima. Sam režira i producira bitove snimaka nastalih spontanim lutanjima gradom tokom mnogo sezona, prikupljajući upadljive momente koji emituju vibracije Beograda prema svetu.

Erik & The Worldly Savages će imati turneju u Velikoj Britaniji u avgustu 2017. godine, gde će kao hedlajneri nastupati na glavnoj bini Old Town-a na Boomtown festivalu (11. avgusta), a zatim i u klubovima u Londonu kao što su Jamboree  (12. avgusta) i Hootananny’s (19. avgust ).

Album CULTURE Vs. DESTINY će biti objavljen krajem jula.