Enter Shikari na Arsenal Festu!

Engleski alternativni bend Enter Shikari nastupiće po prvi put u Srbiji 23. juna na glavnoj bini Arsenal Festa i predstaviti materijal sa svog aktuelnog albuma The Spark objavljenog prošle godine.

Enter Shikari su jedinstvena pojava na svetskoj muzičkoj sceni. Po svemu drugačiji od drugih vode se kao najveći nezavisni bend koji svoja izdanja sam objavljuje bez pomoći izdavača. U Engleskoj sviraju pred oko 10 000 ljudi, ali nisu im strani ni klubovi sa prisnijom atmosferom. Muzički prevazilaze granice kreativnosti i mešaju rock, electro, dance, hardcore, ali i metal i pop. Do sada su objavili pet studijskih albuma, prvi Take to the Skies se pojavio 2007. godine, usledio je Common Dreads dve godine kasnije, treći A Flash Flood of Colour je od njih napravio svetski poznato ime, a The Mindsweep je tu poziciju samo učvrstio. Novi album The Spark je donekle prekretnica u njihovoj karijeri. Bavi se ličnim problemima koje je pevač Rou Reynolds imao tokom snimanja. Drugačiji od prethodnih sa mnogo više melodičnosti i hitičnim aspektima kao što su Live OutsideThe Sights.

Na ovogodišnjem Arsenal Festu pored Enter Shikari nastupaju i Editors, The Kills, Marky Ramone, Dub Inc., Texas, Morcheeba, Letu Štuke, Kultur Shock, Let 3  i drugi. Spisak izvođača još uvek nije konačan!

 

Komplet ulaznica za tri večeri Arsenal Festa 08 košta 2500 dinara, dok će pojedinačne ulaznice za svako veče koštati 1500 dinara. Prodaja je preko Eventim mreže, u Domu omladine Kragujevca i na blagajni Pozorišta za decu u Kragujevcu.