Ectratis objavio debi album!

Ectratis je studijski projekat zagrebačkog kompozitora, muzičara i multiinstrumentaliste Mateja Blečića nastao 2014. godine. U pitanju je jedinstveni spoj progresivnog roka, jazz fusion-a i ambijentalne klasične muzike, u kombinaciji sa psihodeličnim zvukom i atmosferom.

Ovaj mladi muzičar nedavno je objavio svoj debi album pod nazivom The Artificial Spirit u digitalnoj i fizičkoj formi. Album sarži devet skladno i pažljivo produciranih pesama. Za komponovanje, izvođenje, produkciju i miks albuma zaslužan je Matej Blečić, dok mastering potpisuje Davor Maričić. Pomalo intrigantan omot albuma izradio je dizajner Tihomir Kerežia, i to iz Matejevog koncepta.

Hrvatska online radio stanica KLFM (Kunst & Liebe Frequency Machine) je 8. oktobra 2019. godine proglasila ovo izdanje regionalnim albumom nedelje.

Budući planovi Ectratis projekta uključuju nastavak komponovanja, snimanja i izdavanja nove zanimljive muzike, saradnju s drugim muzičarima, ali i formiranje kompletnog benda za sviranje uživo.