Dubioza kolektiv se vraća na Demofest!

Internacionalno poznata grupa, Dubioza kolektiv, prvi je poznati revijalni izvođač Demofesta, koji će ove godine biti održan jubilarni, deseti put, a bend će zasvirati na velikoj bini tvrđave Kastel u Banjaluci u subotu, 22. jula.

Dubioza kolektiv se tako vraća na najveći regionalni festival demo bendova, na kojem je poslednji put nastupila pre četiri godine, pritom obarajući sve dotadašnje rekorde posećenosti. Podsetimo, Demofest je tokom njihovog nastupa prvi put morao zatvoriti kapije Kastela, jer je prostor za publiku bio ispunjen do posljednjeg mesta.

Svi dobro pamtimo nastup Dubioze na šestom Demofestu i euforiju koja je tada vladala u publici. S obzirom na to da je bend od tada postigao zaista veliki uspeh i van regiona, te imajući u vidu činjenicu da Dubioza kolektiv sada u BiH svira samo jednom ili dva puta godišnje, odlučili smo da jedan od tih nastupa bude upravo na desetom Demofestu, rekla je Brankica Raković, PR direktor Demofesta.

Dodala je da se nada da ove godine deo publike Demofesta neće ostati uskraćen za koncert crno-žute ekipe, s obzirom na to da se festival poslednje dve godine održava na mnogo većem prostoru, nego što je to ranije bio slučaj.

Možda Dubioza jeste rasla tokom četiri godine, koliko ih nismo videli i čuli uživo, ali ni Demofest nije mirovao, rekla je Rakovićeva.

Ona je podsetila da je još uvek u toku konkurs za takmičarski program festivala, koji će biti otvoren do 15. marta, te još jednom pozvala sve demo bendove sa prostora ex-Yu da se prijave za nastup na desetom Demofestu.

Svi detalji u vezi sa prijavom, kao i novosti o festivalu, mogu se pronaći na zvaničnom sajtu festivala na adresi www.demofest.org, a Demofest možete pratiti i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.

Ovogodišnje izdanje Demofesta će se održati od 20. do 22. jula, a ostali detalji će uskoro biti poznati.

Dubioza - live@Demofest (2)