dreDDup objavili osmi studijski album!

Posle skoro tri godine studijske pauze, novosadski indastrijal rokeri dreDDup objavili su svoj osmi album.
SOYUZ je ime novog albuma, a on sadrži 15 potpuno novih pesama koje se stilski veoma razlikuju, ali opet imaju dreDDup pečat u sebi. Balans između DIY estetike i komercijalnog zvuka je ponovo prisutan. U moru kratkih albuma, čija dužina ne prelazi 30 minuta, dreDDup se odvažio i uradio jedan dugosvirajući album od punih sat vremena.
Iako su danas moderni mali zalogaji za slušaoce, mi smo rešili da ipak napravimo dugačak album jer smo i dalje verovanja da pravimo muziku za ljude koji je slušaju, te nisu od onih koji je gledaju, poručuju članovi benda i dodaju: Teme tekstova pesama na Soyuz-u su raznolike – neke govore o odlasku kralja, neke o izdajstvima prijatelja, o sado mazohizmu, o sveprisutnijoj odsutnosti ličnosti pojedinaca, o hodočašćima buke, kao i putevima ka onostranom i želji da se ne učestvuje u kolektivnom ludilu. Album je u potpunosti vanžanrovski, sa jakim temeljom industrial elektronike.
Sniman je, sa kratkim prekidima, u periodu od kraja 2016. do novembra 2018. godine i kompletna produkcija je rađena u DURU studiju u Novom Sadu. Glavni producent i aranžer zvuka je opet bio Mihajlo Obrenov, frontmen benda. Mi smo energija koju pravimo, ako vas osvetli, to je dobro, ako ne – nemate sreće, poručuju dreDDup. Bend je ovim albumom zapečatio tačno 22 godine postojanja, te je, i pored modernijeg zvuka, želeo da ukombinuje kratke osvrte ka svom starom zvuku. Za sada, fizičko izdanje nije u planu. Ukoliko nam se zainteresovani izdavači jave, spremni smo na pregovore – ovo je album svakako namenjen celoj planeti, a ne jednom podneblju te je zato na prvom mestu – online,  poručuju iz grupe.
Omot izdanja uradila je dizajnerka Blanka Pavlović, a od muzičkih gostiju na albumu ovaj put je tu samo bubnjar Siniša Radovančev Simbe iz bendova Lost Propelleros, Prljavi Gnušavci, S.o.K. Noise, Casillas koji je za bend odsvirao pozadinske bubnjeve. Ovo je ujedno i Simbetov poslednji studijski snimak jer je iznenada preminuo 2017. godine. Album se može poručiti online preko sajta Bandcamp, a za fanove koji su zainteresovani da ga samo poslušaju, okačen je i na servis YouTube.