Dingospo Dali objavio spot za numeru Drugi svet

Beogradski alternativni rok sastav, Dingospo Dali, objavio je spot za numeru Drugi svet, po kojoj je nazvan njihov nedavno objavljeni debi album Sve dok mislim da je ovo drugi svet.

Ideja spota bila je da se Drugi svet predstavi kao spoj muzike, grada i svakodnevnice, što na najbolji način oslikava poruku pesme. Spot je po našem mišljenju prirodan i nepretenciozan a u isto vreme i umetnički, jer među mnoštvom kadrova nalazi se i dosta simbolike i skrivenih poruka povezanih sa tekstom pesme, objašnjava pevačica Sandra Grubić.

Spot mladog studenta filozofije, Simona Tsubote, prikazuje članove Dingospo Dali kako u studiju sviraju pesmu Drugi svet, kao i na raznim lokacijama u Beogradu.

Simon je uspešno preneo atmosferu, energiju i celokupnu sliku benda najpribližnije onome što mi zaista jesmo. Iako jednostavan, jasno se vidi uložen trud i talenat mladog umetnika, i ponosni smo što smo mu mi bili motivacija za rad na ovom spotu, kaže Grubić.

Beogradski Dingospo Dali objavio je debitantski CD album Sve dok mislim da je ovo drugi svet za promotersku kuću Long Play, 30. novembra 2017. godine. Vođen raznim uticajima bendova, uglavnom mračnijeg zvuka, Dingospo Dali je na autentičan način spojio gruv i ritmičnost sa nežnošću i melodičnošću, što se naposletku može čuti u 12 pesama albuma (sa kog su se još ranije pojavili spotovi Sa krova, Ona, Ne pitaj se i Pelin).