Dimmu Borgir izbacio novu pesmu!

Posle 8 godina obećavanja da će uskoro doći do snimanja i objavljivanja novog albuma, pioniri norveškog symphonic black metal-a, bend Dimmu Borgir, konačno je snimio novu pesmu! Bend je u proteklih par godina, s vremena na vreme, objavljivao na svom Fejsbuk profilu da se nešto novo sprema u studiju. Međutim, do toga nikako nije dolazilo sve do danas kada su promovišući novi, dugo očekivani, album  Eonian, izbacili novu pesmu pod nazivom Interdimensional Summit.

Konačno, dobili smo novu pesmu, prvu zvaničnu novu stvar benda, od albuma Abrahadabra iz 2010. godine. U snimanju pesme učestvovao je hor Schola Cantrum Choir, kao i live bubnjar Daray i klavijaturista Gerlioz. Bend su napustili prethodni, dugogodišnji članovi, ICS Vortex i Mustis neposredno pred snimanje poslednjeg albuma, te su u stalnoj postavi ostali samo Shagrath za vokalom, Galder za gitarom i Silenoz za ritam gitarom.

Bend je objasnio da novi album prati filozofski koncept, koji se bavi iluzijom vremena, sve što jeste i što je uvek bilo. Bend time takođe obeležava 25-godišnjicu postojanja i navodi da novi album predstavlja priznanje i poklon njihovoj kulturi i istoriji black metala u Norveškoj. Eonian će biti objavljen 4. maja ove godine, a cover artwork je uradio Zbigniew M. Bielak (GhostBehemothMayhem), dok je za produkciju albuma bio zadužen Jens Borgen (OpethKatatonia).