Demofest poziva demo bendove na proslavu 10. rođendana!

Ko je on?

Ima samo devet godina, a za njega znaju svi u regionu.

Uložio je više od 140.000 evra kroz razne nagrade u razvoj muzičke regionalne scene. Sam! Ima nekoliko hiljada prijatelja u demo bendovima širom ex-Yu. Skoro da ne postoji muzičar u regionu koji je ostvario uspeh, a da nisu zapeevali zajedno. Najbolja drugarica mu je Banjaluka, a omiljeno piće Nektar pivo.

Znate li ko je?

Pa naravno – Demofest!

Demofest, najveći regionalni festival demo bendova, ove godine proslavlja 10 godina postojanja! Očekuje se da se ovaj jubilej proslavi 10 puta bučnije, 10 puta luđe, 10 puta bolje nego do sada! A to bez vas ne može!

Imamo vest koju bi trebalo da prenesete do svih onih sa gitarama, palicama, klavijaturama, do onih u garažama, vežbaonicama, do onih sa talentom i onih sa mnogo volje, do onih koji veruju u kvalitet, a ne u kvantitet, koji se slušalicama i palicama bore protiv šunda i kiča, do onih koji ne odustaju.

Zamolite ih da se jave Demofestu, da zajedno proslavimo 10. rođendan! Potrebno je da pošalju:

Detaljno ispunjenu prijavu koju mogu naći na zvaničnom sajtu demofest.org;

Detaljno ispunjenu i potpisanu Izjavu o autorskom delu (skeniranu ili fotografisanu). Jer moramo sigurni biti da su njihove pesme zaista njihovo delo;

Dve peesme u MP3 formatu. Rock, reggae, hardcore, rap, punk, rap-core, hardcore punk, hardcorepunk-rap, jazz, world music, metal, nu-metal, black metal i svih ostalih 900 vrsta metala i drugih muzičkih pravaca. Nema žanrovskih ograničenja!

Tekstove pesama u .doc (Word) ili .txt (Notepad) formatu. Jer u čemu će se publika pronaći?

Fotografiju benda u JPG ili JPEG formatu. Veću od 900×600 px.

Svaki bend koji pošalje prijavu, na svoju Facebook stranicu dužan je postaviti status: I ja sam se prijavio na Demofest! (tagovati stranicu Demofesta)

Zašto to šalju? Vi to već sigurno znate, ali nije na odmet ponoviti.

Od svih prijavljenih u vreme trajanja konkursa, koji će biti otvoren do 15. marta, žiri će izabrati najbolje, najtalentovanije, one koji imaju šta da kažu i pokažu, a koji će se predstaviti publici Demofesta ovog leta na Kastelu i možda osvojiti jednu (ili više) od nekoliko neverovatnih nagrada, u iznosu od nekoliko hiljada evra ili neki od instrumenata. Ali, svakako će imati priliku da svi osvoje srca potencijalnih fanova, a to je najvažnije, zar ne?

I da ne zaboravimo:

Osnovni uslov (da bi žiri uopšte uzeo prijavu demo benda u razmatranje) je da bend nema nema izdat album od strane izdavačke kuće, niti potpisan ugovor sa izdavačkom kućom koja je registrovana na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije. Demofest možda jeste tek desetogodišnjak, ali nije naivan desetogodišnjak!

Demofest rezultate objavljuje u junu, kada će biti saopštena i imena ovogodišnjeg žirija.

img_5656-copy