Darko Rundek i Ekipa, Atheist Rap, Samostalni referenti, Brat i mnogi drugi kompletirali ovogodišnji Arsenal!

Nakon nekoliko periodičnih setova imena koja će nastupiti na devetom izdanju Arsenal festa, a koji će biti održan od 19. do 22. juna u Kragujevcu, sada je poznat kompletan program.

Prve večeri Arsenala, pre legendarnog američkog Testament-a i folk metal benda Pero Defformero, program na Main-u otvaraju death metalci Dead Joker, dok na Garden-u 19. juna, pored čuvenog Atomskog skloništa, dolaze i gitar pop bend Majdan, novajlije na beogradskoj sceni Lem Jem, Urban Instikt, rok bend Vesela mašina i thrash metal bend Alitor.

Darko Rundek i Ekipa će nastupiti drugog dana festivala, 20. juna, na Main Stage-u. Druge večeri Arsenala, na Gardenu su, pored ranije najavljenih bendova Ritam nereda i M.O.R.T. i beogradski pank Irci Scordisci, rokenrol bend iz srca Šumadije Nikom ništa, sveži beogradski sastav Turisti, kantautor Mile Kekin, kao i Dejan Cukić.

Treće veče, 21. juna, pored zakucavanja sa Eyesburn-om, doktorom Neletom Karajlićem i Hladnim pivom na Main-u, nudi u Garden-u američke stonere, bend Red Fang, Đorđa Miljenovića, Artan Lili i Autopark, kojima su se pridružili ska pank bend Samostalni referenti, grandž bend Stone Sliper i užički hardkor bend Brat.

Četvrto, završno, udaračko veče 22. juna na Main-u proteći će u znaku legendarnog benda Partibrejkers, pankera Goblina i američkog indi rokera Kurt Vile-a i njegovih The Violators, a na Garden-u su, uz repera Vojka V i Vizelj, stigli Dram, duo Buč Kesidi, kao i kultni pankeri Atheist Rap koji će jubilej 30 godina rada obeležiti i nastupom na Arsenalu.

Garden, kao i festival, zatvara soul muzičar Marko Louis, povratnik na Arsenal, koji je i prošle godine ovde sa brojnom publikom dočekao jutro, nakon toga konstatujući na Facebook-u: Dočekasmo zajedno jutro u Kragujevcu, nisam znao šta nas očekuje, ali ovaj doživljaj je bio neverovatan.

Program na Garden-u otvaraće svako veče bendovi po izboru portala Balkanrock, a to su redom Mud Factory, Fluid Underground i Bohemija, dok će tu čast četvrte večeri dobiti izvođač po glasovima čitalaca tog muzičkog portala, u izboru koji traje do 12. maja, kao i pobednik festivala Bunt.

Komplet ulaznica za sva četiri dana košta 2300 dinara, dok je 1000 dinara ulaznica za pojedinačan dan, preko Ticket Vision-a, odnosno www.tickets.rs.

IMG_8978