Čvrge predstavile novu pesmu!

Požarevačko-kragujevački alternativni sastav Čvrge obradovao je fanove trećom pesmom od četiri sa nedavno snimljenog maksi-singla Bazuka zvuka. U pitanju je pesma Stari žaket (spremam se da pobegnem u svet) kojom Čvrge kroz svoj najdominantniji ska punk prizvuk i tekst koji potpisuje Rade Stojković vrlo realno daju svoje viđenje situacije odliva ljudi sa ovih prostora u inostranstvo.

Opis koji se nalazi ispod pesme koja je postavljena na njihovom kanalu jasno kaže protiv čega se ovaj muzički sastav bori i kakve stavove njihove pesme nose. Ritmičnost ove numere vešto ukombinovana sa poletnim melodijama idu u prilog nazivu njihovog maksi-singla.

Najavljuju da će uskoro snimiti spot za pesmu Agrophobia, čime će biti zaokružena prezentacija pesama sa ovog izdanja. Takođe, prezentovaće se i pesma koja je snimljena na španskom jeziku u saradnji sa njihovim fanom iz Argentine, Inaki Nunom, a koja se zove Mis cinco minutos i koja je prepev pesme Mojih 5 minuta. Kažu da se novih pesama nakupilo, ali da će snimanje novog materijala diktirati situacija sa novim najavljenim talasom pandemije i merama koje su muzičkim radnicima u mnogome poremetile planove. Ostaje da strpljivo sačekamo nove materijale jer ovaj sastav zaista ima šta da ponudi.