Bliži se punoletstvo Koncerta Godine!

Kao što smo i najavili, osamnaesti NS Koncert Godine biće održan u subotu, 9. decembra, 24 godine posle održavanja prvog Top Plus Koncerta godine, 1993.

Ove godine na NS Koncertu godine, publici će se predstaviti sastavi Dubioza kolektiv, Yu grupa, Atheist Rap, Obojeni program, Kanda Kodža i Nebojša, Kralj Čačka, Repetitor, Gift i Tri kapljice.

Dubioza kolektiv su već godinama najtraženiji izvođači na NS Koncertu Godine, ubedljivo najpopularniji bend u regionu, koji svira neprestano po celom svetu. Sva tri nastupa Dubioze kolektiv na dosadašnjim NS Koncertima godine bila su za pamćenje. Ovo će im istovremeno biti i prvi nastup u Novom Sadu posle tri godine i jedini ove godine u Srbiji. Sada nam, dolaze da uz presek legendarnih, proverenih hitova i angažovanih poruka predstave i nove pesme, Pionirsku i Himnu generacije.

Yu grupa je sastav koji postoji pod ovim imenom 47 godina, živa legenda jugoslovenske i srpske rok scene. Gotovo da nema muzičara koji nije odrastao na njihovoj muzici. Za svoj prvi nastup na NS Koncertu godine pripremili su specijalan repertoar, sastavljen kako od najvećih hitova, tako i od pesama koje su ređe izvodili u svojoj karijeri.

Atheist Rap, neuništivi zaštitni znak Novog Sada, posle pet godina će ponovo nastupiti na festivalu. Ovom prilikom će predstaviti kolekciju svojih legendarnih pesama i himni kao i deo posvećen dvadesetpetogodišnjici objavljivanja debi albuma Maori i Crni Gonzales, ključnog albuma njihove karijere.

Obojeni Program je bend koji postoji skoro četiri decenije i od prvog dana nametnuli su se kao sastav sa autentičnim muzičkim izrazom, a tu autentičnost nije lako definisati. Branislav Babić Kebra i OP kroz svoju muziku kanališu The Fall, Joy Division, Slits, Raincoats, ali sve vreme uspevaju da ne zvuče kao neki od pomenutih sastava. Obojeni Program su pravac za sebe, muzički izraz koji je nezahvalno upoređivati sa bilo kojim drugim postojećim. Oni su izbor koji napravite u jednom trenutku svog života i ostajete mu verni dok u vama tinja ta vatra slobode i bunta. Aktuelno poručuju Danas će se desiti nešto lepo, a novi spot singl radio je dugogodišnji saradnik benda Jovan Milinov Toba, dok pesmom kojom su ušli u 2017, godinu najavljuju i novi album.

Kanda Kodža i Nebojša su beogradska petorka čija se muzika obično opisuje kao fuzija brojnih žanrova, koje su ovi muzičari istraživali od prelomne 1991. godine. Oslanjajući se na talenat, inteligenciju i ljubav kao pogonsko gorivo svog delovanja, KKN je stekao status predvodnika roka sa naših prostora u vremenima u kojima vrednosti koje zastupaju i za koje se svojom umetnošću bore, ne znače ništa. Njihov opstanak na sceni, popularnost koja sa svakim novim albumom sve više raste, samo potvrđuju njihovu vrednost i veličinu.

Kralj Čačka rođen je u Čačku 1979. godine. Diplomirao je 2006. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Od 2004. godine bavi se kantautorskim radom pod ovim pseudonimom. Deset godina kasnije najzad je izašao na glavnu muzičku scenu Beograda, Srbije i sveta singlom Moj Avatar.

Repetitor će održati debitantski nastup na Koncertu godine. Treći album su najavili već krajem prošle godine sa udarnim singlom Beskraj. Već tada je bilo očito da se trojka ni na novom albumu ne odmiče od zacrtanog puta. Njihovo najjače oružje su koncerti i sa time u vidu su se bacili i na osam novih pesama, koje su snimili praktično iz prve – Repetitor ne zna drugačije nego da krene na sve ili ništa.

Gift je novosadski bend koji je od skoro počeo da stvara autorsku muziku. Godine 2009, kao lider i osnivač benda, Joca Ajkula odlazi u London, gde doživljava i oživljava sve svoje muzičke preference, svirajući sa eminentnim muzičkim imenima i sa tako bogatim iskustvom vraća se 2013. godine u Novi Sad, potpuno menja postavu i pravac Gifta. Ulazi se u potpunosti ponovo u autorske vode, uz nezamenjivu podršku novih, mladih, članova benda, uz njihovu svežu energiju i puno radnih sati u studiju. Konačno, 2015. godine, bend izbacuje singlove Mona i Divan san, a zatim i ceo album Dreamoscope.

Ženski rok trio, Tri kapljice, iz Novog Sada, su već sa svoja prva dva singla i spota za pesme Hajde i Jaka zaslužile pažnju medija i publike. Posebno vredi pomenuti da su se debi singlom i spotom za pesmu Hajde pojavile na većini domaćih i regionalnih top lista, te da su ovom pesmom čak bile prvoplasirane na listi regionalnih hitova u emisiji Twentilator top lista regionalista zagrebačkog radija 808.

Ulaznice za Koncert godine u pretprodaji možete da kupite putem GigsTix prodajne mreže, po ceni od 1350 dinara za sektore parter i zapad 2, dok će cena veoma ograničenog broja ulaznica za sektor zapad 1 biti 1450 dinara. Cena ulaznica na dan koncerta iznosiće 1.500 dinara.

IMG_3920-(Copy) (Copy)