Bliži se EXIT festival!

EXIT Leto ljubavi je zvanično počelo u sjajnoj morskoj atmosferi novim Sea Star festivalom u Umagu, a sinoć je otpočeo i treći po redu Revolution festival u Temišvaru i trenutno smo na pragu jednog od naiščekivanijih muzičkih događaja u Evropi – EXIT festivala! Pored imena među kojima su Kilersi, Years & Years, Liam Gallagher, Jason Derulo, Roisin Murphy, Rag’n’Bone Man i drugi, na Tvrđavi će gruvati i nadaleko poznati bass program glavne bine festivala, na kojoj se već najavljenim zvezdama Foreign Beggars i Noisia sa Outer Edges spektaklom, pridružuju i legendarna britanska četvorka Bad Company UK, holandski bass majstori Black Sun Empire i mladi producent i DJ Funtcase! Friška podrška čuvenom bass programu Exita dolazi u ruhu nove bine festivala, Cockta Beats&Bass, koja će predstaviti najbolje bass, ali i rap i hip-hop izvođače! Dve uticajne novosadske organizacije, Drum&Bass heroji i tvorci legendarnih Šurenje i Shuriken događaja, Drop Sensei, kao i organizatori sada već kultnih hip-hop žurki Cake Beats, biće domaćini programa na novoj festivalskoj bini, a pridružiće im se i ostale domaće i regionalne organizacije i izvođači.

Drop Sensei zaduženi su za program dva dana na novoj Cockta Beats&Bass bini, te će program u četvrtak, 6. jula i u nedelju, 9. jula predvoditi predstavnici Blackout etikete, Mariken iz Napulja, beogradski drum’n’bass kolektiv Codex, zatim tvorci kompilacije Mirror Universe izdate na etiketi Eatbrain Splash Heads, smederevski bass izdanak Nemy, ali i domaćini bine Drop Sensei.  Njima će se u četvrtak i nedelju pridružiti i Mc Bojah, Fokus, Kritik, Rcallz, United Noise, Massivity, Dbanshee, Revibe i Vu Skeng. Novosadska organizacija Cake Beats poznata po predstavljanju i selekciji najmodernijih tendencija u savremenom hip-hopu u petak, 7. i subotu 8. jula na novoj bini ugostiće odličnog beatmakera i člana jednog od najvrelijih producentskih kolektiva 808 Mafia, Gežina, kao i

Predstavnike novog talasa novosadskog hip-hopa, Kliku. Njima će se pridružiti i jedan od najboljih repera koje je Novi Sad iznedrio, predstavnik Bassivity Digitala, Riga Dri, ali i zagrebački hip-hop klan Kuku$. Na novoj Cockta Beats&Bass bini u okviru Cake Beats večeri nastupiće i Vatra, DJ sastav iz Beograda koji je nedavno proslavio svoj šesti rođendan, vrhunski splitski Dj Vrh, zagrebačko klupsko veče posvećeno underground zvuku Trapez, maestri na gramofonima DJ Laki i DJ Rokam ujedinjeni u Friday Swag, kao i najtvrđi momci novosadskog asfalta, Pushta G, Janchezz i domaćini Rasheed & Yeah Left.

Organizacije Cake Beats i Drop Sensei program nove Cockta Beats&Bass bine najaviće na svojim žurkama – CAKE Beats će održati veliki parti na otvorenom sutra, u subotu 3. juna u Jelisavetinom bastionu u Novom Sadu s početkom u 22h, dok će Drop Sensei u subotu, 17. juna takođe na Petrovaradinskoj tvrđavi organizovati Prvi Shuriken Open Air Festival.

Ulaznice za ove događaje dostupne su već sada na svim prodajnim mestima GigsTix -a.

18238833_10155207234943698_8306788605654253238_o