Bliži se datum objave filma Scream For Me Sarajevo!

Manje je poznato da je tokom rata u Bosni sadašnji pevač benda Iron Maiden, Bruce Dickinson, tada kao solo umetnik, održao koncert u Sarajevu. Dokumentarni film Scream For Me Sarajevo opisuje taj događaj uz raritetne snimke sa tog nastupa.

1994. godine je Bruce Dickinson i njegov tadašnji bend Skunkworks, sa kojima je snimio istoimeni album dve godine kasnije, uz pomoć UN-a, posetio Sarajevo i održao koncert u gradu pod opsadom. U filmu pored snimaka sa koncerta možete da vidite intervjue sa pevačem i ljudima koji su taj događaj organizovali. Dokumentarac je već osvojio nagrade na nekoliko filmskih festivala. Premijera Scream For Me Sarajevo je zakazana za 17. april. Posle toga se očekuje da će se pojaviti na DVD, Blu-ray izdanjima i u digitalnim formatima. Dickinson će na pretpremijeri 11. aprila u Londonu odgovarati na pitanja publike.

Prošle godine objavio je i svoju autobiografiju nazvanu What Does This Button Do?. Krajem maja on kreće na evropsku turneju sa Iron Maiden-om nazvanu Legacy Of The Beast, po popularnoj igrici za telefone u kojoj je glavni lik njihova maskota Eddie.