Blicaj objavili drugi singl i spot!

Novi beogradski muzički projekat, sastav Blicaj, objavio je drugi singl koji nosi naziv Baština, a koji ujedno prati i spot.

Članovi sastava su istkanuti pojedinci sa domaće pank/ska scene, predvođeni Kukijem, frontmenom benda Samostalni referenti. Nakon prvog singla koji je u dinamičnom i energičnom maniru, u ovom možemo čuti stavove po pitanju prirode i zaštite životne sredine.

Blicaj je nastao kao želja da neke  napisane pesme i rime budu muzički uobličene i podeljene sa ljudima koji vole pank zvuk. Situacija u kojoj je čitavo čovečanstvo, nemogućnost da radimo stvari koje smo uobičajeno radili, ostavila je dovoljno slobodnog vremena da se bacim na malo dublje razmišljanje o stvarima koje nekada uzimamo zdravo za gotovo. Planeta na kojoj živimo, sloboda koja nam je rodjenjem data, pravo na slobodu mišljenja, pravo na dostojanstvo. Koliko god zastoj života bio težak, dao nam je šansu da zastanemo i preispitamo sve ono što smo uradili, što smo mogli a nismo, i da damo sebi priliku da, kao što kaže Branko Miljković, uzmemo šaku pepela i shvatimo da u njemu još uvek nešto gori. Da pokušamo nešto da promenimo, da vratimo dostojanstvo sebi i svetu. I ostavimo deci bolji svet, poručuje MarFun.

Pesma je snimljena i producirana u studiju Mašina 23, a za spot je bio zadužen Čolović86.