Bane se vraća na scenu!

Originalno novosadski, a danas već svetski bend Bane, najavio je, konačno, novi album!

Bane, osnovan 2006. godine, ima trenutno prebivalište u Kanadi od 2012. godine kada se Branislav Panić tamo preselio i oformio novu postavu 2013. godine. Bend za sobom ima nekoliko demoEP i split izdanja kao i dva studijska albuma, Chaos, Darkness, Emptiness izdat 2010. godine za Grom Records i The Acasual Fire izdat 2012. godine za Abyss Records. Poslednji single In Darkness and Hatred objavljen je 2013. godine, neposredno pre nego što će se Panić preseliti za Kanadu i posvetiti radu sa bendom Keychain.

Bend je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici najavio evropsku turneju u julu i avgustu 2018. godine i time kratki povratak u Srbiju! Datum i mesto nastupa biće naknadno objavljeni. Za sada je njihov nastup potvrđen na nekoliko festivala, što će i sam bend uskoro objaviti, dok njihova agencija Zlabog Booking trenutno radi na još datuma i još uvek prikuplja ponude.

Što se tiče novog albuma koji je još uvek u pripremi, bend kaže da će to biti tradicionalni spoj evropske škole black i death metala sa vrlo modernom produkcijom.

3540303871_photo