Artan Lili prvi dobitnici nagrade Milan Mladenović!

Na ovogodišnji konkurs za dodelu nagrade Zadužbine Milana Mladenovića stiglo je 126 muzičkih dela iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije, prostora koji je Milanova muzika obeležila na najbolji mogući način. Odlukom žirija nagadu je osvojila pesma D.E.P.R.A. koju izvodi Artan Lili.

Kompozicija D.E.P.R.A. zadovoljila je sve kriterijume koje muzičko delo čine izuzetnim. To je originalno, duboko individualno, stilski dosledno i inteligentno autorsko i izvođačko ostvarenje, koje talenat i veštinu tretira bez kalkulacija i cinizma, sa autentičnom emotivnošću i pripadajućim poštovanjem. To su samo najvažniji, ali ne i jedini razlozi koji su Artan Lili i Bojana Slačalu, jednog od najtalentovanijih autora novije generacije, izdvojili u konkurenciji od preko 120 dela od kojih nijedno nije bilo za potcenjivanje. Iskreno čestitamo dobitnicima i želimo im da se dalje razvijaju i napreduju pred očima mudre, zahtevne i zahvalne publike, poručio je žiri.

Svrha nagrade je da podrži autore u odnosu prema umetnosti kakav je negovao Milan Mladenović, a koji podrazumeva stavljanje integriteta umetničkog dela iznad svakog oportunizma.