Andreja Kurelec Košavić i Darko Rundek i Ekipa Ftičeki objavili prvi singl i spot sa zajedničkog albuma!

Pevačica Andreja Kurelec Košavić, Darko Rundek i Ekipa Ftičeki objavili su prvi singl i spot Dolinom se šetala sa predstojećeg zajedničkog albuma Mura Mura, kog će na CD-u početkom iduće godine objaviti u Srbiji promoterska kuća Long Play, a u Hrvatskoj Menart.

Mura Mura je ispala opasno dobro, a mi jedva čekamo svoju muziku i koncertno podijeliti s vama, poručuju Andreja, Rundek i Ekipa Ftičeki.
Rundek je muzički producent projekta Mura Mura, kog je inicirala njegova supruga, pozorišna rediteljka Sanda Hržić. Na protekloj Rundekovoj turneji Apocalypso NOW, koju je režirala Hržić, novookupljena prateća grupa Ekipa pokazala je izuzetnu kreativnost, svežu energiju i zajedništvo. Sanda je, kao veliki Andrein poštovalac, osetila da bi zagrebačka pevačica, trubačica i performerka sa Darkom i Ekipom mogla konačno ostvariti san da otpeva i snimi 12 najdražih međimurskih pesama.
Spontano muziciranje, šuma i međimurski bluz, opisuje Andreja Kurelec Košavić početak priče sa Ftičekima krajem leta prošle godine u jednom planinarskom domu na planini Medvednici iznad Zagreba. Potom su Andreja, Rundek i Ekipa u februaru ušli u studio na dva dana.
Bez velikog razmišljanja, ali s pažljivim slušanjem, sasvim spontano, ali s jasnim smjerom i mjerom stvorili smo  album zvan Mura Mura. Meni je od uvijek bila želja pjevati i interpretirati međimurske pjesme. U njima se najbolje nalazim i snalazim. Bluz je bluz, živimo ga!, kaže Andreja.
Spot za pesmu Dolinom se šetala sniman je na reci Kupi, ostrvu Zlarinu, kao i prilikom tonske probe u dvoru i koncerta na trgu Ispod Leroja. U tih tri dana, reditelj Aron Kovačić uhvatio je sve momente spontanosti, osećaja i neverovatne energije koju nosi Ekipa Ftičeki.
Članovi benda su Andreja Kurelec Košavić kao vokal, Darko Rundek na gitari i basu, Igor Pavlica na trubi, Silvio Bočić za bubnjevima i na gitari, Ana Kovačić na saksofonu, Roko Crnić na kontrabasu, Miro Manojlović za vibrafonom i na udaraljkama, uz Natašu Radušić koja svira mandolinu i Marka Firsta, violinistu iz grupe Cinkuši.