Amorphis objavili prvi singl sa predstojećeg albuma!

Čuveni finski sastav Amorphis objavio je singl pod nazivom The Bee, za koji je kreiran i lyrics video, a koji najavljuje njihov trinaesti studijski album, pod nazivom Queen of Time, čije se objavljivanje očekuje 18. maja za izdavačku kuću Nuclear Blast.

Ova pesma je veoma moćna uvodna numera i daje lepu sliku o kompletnom albumu. Već u njoj možete da čujete nove elemente kao što su horovi i orkestralni aranžmani, izjavljuje Esa Holopainen, gitarista benda. Vokal ovog sastava, Tomi Joutsen dodaje: Naravno, lirska inspiracija je pčela, koja ujedno kreira i metaforu. Najmanja stvar ponekad može biti najvažnija stvar. Pčela može da donese život ili, ako uništimo sve pčele, život će prestati. To je veoma lepa životinja i zato ćete moći da je vidite i na kaveru albuma. Sama pesma je progresivna i siguran sam da će neki fanovi biti pozitivno izenađeni!

Na albumu Queen of Time naći će se 10 pesama, za njegovuprodukciju zadužen je Jens Borgen, a osim toga, ovo će biti prvi put da Pekka Kainulainen, koji već dugo sarađuje sa bendom u ulozi tekstopisca, izvede na finskom u jednoj od pesama. Nekadašnji basista ovog sastava Olli-Pekka Laine ovim albumom se vraća u bend, na mesto Niclasa Etelävourija, koji je napustio Amorfis prošle godine.