Akcija “Beer Fest from Baloon” danas na Ušću!

Posetioci platoa na Ušću, će već danas, 14. avgusta moći da osete deo atmosfere predstojećeg festivala, u akciji Beer Fest from Balloon. U intervalu od 18 časova do 20.30 časova na platou ispred Šoping centra Ušće, posetioci koji donesu limenke za reciklažu i tačno odgovore na šest pitanja – tri pitanja u vezi sa reciklažom limenke i tri pitanja za Beer Fest – moći će da uživaju u pogledu na Ušće iz velikog toplovazdušnog balona.

Zahvaljujući Belgrade Beer Festu, glavni grad Srbije će od 16. do 20. avgusta postati prestonica najbolje zabave i druženja u regionu. Beogradsko Ušće je u potpunosti spremno da primi više od pola miliona posetilaca, a kapije se otvaraju u sredu 16. avgusta od 18 časova. Posetioci će prvog dana od 18 sati moći da uživaju u koncertima bendova Viva Vops, Kluz, Artorius, Death Saw, a potom od 21.15 časova i u nastupima grupa Van Gogh, Stereo Banana, Asian Dub Foundation i Galije.

Muzički program, u okviru koga će nastupiti 37 grupa, će se odvijati na dve bine – Main Stage i Innovation Zone – u sredu, četvrtak i nedelju od 18 do 2 časa, a u petak i subotu od 18 do 4 časa. Festivalski prostor je veličine oko 50 hektara, a obezbeđena su dva ulaza sa Bulevara Nikole Tesle i jedan sa strane Keja, kao i tri posebna izlaza.

Tokom trajanja festivala u sredu, četvrtak i nedelju u periodu od 17 do 4 časa, odnosno do 6 časova u petak i subotu, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Ušće i Bulevar Nikole Tesle od Bulevara Mihajla Pupina do ulice Trešnjinog cveta, a linije gradskog prevoza će saobraćati Bulevarom Mihajla Pupina.

I ove godine, za sve posetioce je organizovan besplatan prevoz, u okviru akcije Društvo, ko vozi kući?, koju kompanija HEINEKEN Srbija već petu godinu organizuje u okviru Belgrade Beer Festa. Cilj je promovisanje važnosti odgovorne konzumacije i bezbedan povratak posetilaca sa festivala. Besplatan prevoz će se obavljati do četiri ključne tačke u Beogradu –  glavna Železnička stanica – Sajam – Banovo brdo, Trg Republike, TC Piramida i linija do Zemunskog keja. Autobusi će kretati svakih pola sata sa jasno obeleženih stanica kod Ušća i voziti u sredu, četvrtak i nedelju od 19.30 do 02.30 časova, a u petak i subotu od 19.30 do 4.30 časovi. Drugu godinu zaredom organizovan je i besplatan prevoz za posetioce iz Novog Sada, Niša i Kragujevca.

Više od 200 vrsta piva će biti predstavljeno na 29 štandova, a u jubilarnoj godini organizatori su se potrudili da svoje goste obraduju i novim zonama posvećenim avanturi i uživanju u najrazličitijim pivskim brendovima. Tako će se na jednom mestu naći neverovatni mirisi i ukusi pivskog sveta namenjeni posetiocima naklonjenih tradiciji, ali i onima koji su spremni da se upoznaju sa najinspirativnijim dostignućima pivske industrije. Gostionica na otvorenom biće prava pivska i gastronomska oaza koja će dočekati posetioce festivala u najvećoj open air zoni i specijalno dizajniranom prostoru sa 1.500 sedećih mesta. Najsadržajnija do sada zona Craft Land, posvećena je najnovijim trendovima u proizvodnji zanatskog piva. Različitost ukusa, tekstura, aroma i boja koje definišu craft piva učiniće Craft Land pravim rajem za pivske entuzijaste. Prostire se na čak 1.200 m2 centralnog dela Ušća i objedinjuje, na jednom mestu 20 craft pivara iz zemlje i regiona. Preko 200 pivskih brendova, na prvom samitu evropskih pivskih nacija, objedinjeno je u zoni Embassy of Beer, čiji je domaćin Holandija. U zoni Drink Store posetioci će moći da uživaju u pivima sa geografskim poreklom.

Ove godine druženje uz pivo i muziku biće još lakše zahvaljujući pogodnostima koje nudi kompanija Visa. Svi posetioci koji imaju Visa beskontaktnu platnu karticu bilo koje banke će moći na čak sto terminala da plaćaju brzo, sigurno i pouzdano bez zadržavanje prilikom plaćanja i bez čekanja u redovima.

img_4111-copy