A.VOID objavili debitantski singl!

A.VOID je eksperimentalni metal projekat koji je nastao 2019. godine, a čine ga Luka Radivojević i Mladen Volkh Stanković, iz benda Strahor. U ponedeljak su publikovali prvi singl koji nosi naziv Cosmic Geometry.

A.VOID dolazi sa juga Srbije, tačnije iz Lebana, i nastaje sasvim spontano kada su dva dugogodišnja prijatelja sa različitim muzičkim ukusima krenuli da eksperimentišu.

Projekat je planiran dugo, ali je ostao u senci usled obaveza ova dva autora sa drugim bendovima. Mladen je uglavnom zauzet oko svog blek metal benda Strahor, dok je Luka radio sa nekoliko bendova iz okoline Lebana, čiji se zvuk uglavnom oslanjao na bluz i rok.

Konkretno, ova traka je napravljena prošle godine i tako zapostavljena, samo sa bubnjem i gitarom. E onda se Luka priključuje i odlučuje da u numeru ubaci dugu solažu, psihodelične efekte, atmosferične melodije i ostale efekte. I na kraju, pre nekoliko nedelja, ovaj instrumental je završen. Uveliko radimo na EP izdanju koje će sadržati 5 pesama i koje planiramo samostalno da objavimo digitalno i na disku, a ako se nađe prilika, i za nekog ozbiljnijeg izdavača, poručuje Mladen Stanković.

 

Ova dva autora zaslužna su za kompletnu audio produkciju.