Waterparks – Entertainment (2018)

Waterparks su možda previše mladi, ali svojim drugim albumom Entertainment daju lekciju kako biti cool i originalan. Jedinstveni, sa ovakvim sudarom žanrova prelaze granicu pop punka po kom su postali poznati i nude pesme koje će današnji klinci da progutaju sa apetitom. Ovo je bend koji je stvoren da bude veliki, a oni su već ponašaju kao superzvezde, barem u svojim spotovima.

Waterparks su izbili na scenu pre nekoliko godina, debijem Double Dare, koji je bio uspeh sam po sebi. Od predgrupe brzo napreduju u headline act. Harizmatični pevač/gitarista Awsten Knight, zvezda socijalnih mreža, lako je postao glas generacije koja živi na tim socijalnim mrežama. Waterparks, svesni okruženja u kome se nalaze, ne uzimaju svoju popularnost za ozbiljno i to se ne retko čuje u njihovim pesmama, koje često imaju duhovitu konotaciju. Drugi album, za razliku od prvog, je opušteniji ali u stilovima koliko je i boja Awstenove kose. Na prvo slušanje deluje kao da je sve manje punka u njihovoj muzici, ali ima ga i više nego dovoljno. Numere koje nastavljaju autentičan Waterparks pop punk stil su: 11:11 sa kojom otvaraju album, ekstra energičan prošlogodišnji hit Blonde, neodoljivi ovogodišnji hit Not Warriors sa električnim refrenom i živahna Sleep Alone, poslednja na Entertainment. Najbolji su na numerama koje možda i neće da se izdvoje kao singlovi; opasno dobar electrorock Rare i Tantrum, koja je nešto najžešće što su u svojoj karijeri snimili. Pop deo ove ploče je zaista poseban i počinje sa veoma simpatičnom Peach (Lobotomy) uz country prizvuk, onda electropop baladom We Need to Talk koja će vam sigurno izmamiti osmeh na lice, a akustična Lucky People malo da vas uozbilji. Crybaby se izdvaja od ostatka materijala, ova EDM balada je neočekivano originalna pesma!

Entertainment je izdanje koje sve više prirasta srcu svakim novim slušanjem. Naravno, ne preporučuje se onima koji se ne osećaju mladi u srcu ili to nisu po datumu rođenja u ličnoj karti. Drugačiji od debija, novi album je ipak dobar korak napred u Waterparks karijeri.Waterparks Entertainment