Senses Fail – If There Is Light, It Will Find You (2018)

Ovaj je album ostvarenje mojih pop punk snova! Posle 15 godina karijere i šest studijskih izdanja, Senses Fail objavljuju materijal koji im vraća snagu legendarnog The Fire iz 2010. godine. Sa sedmim If There Is Light, It Will Find You fokusirali su se više na pop punk zvuk sa manje post hardcore i emo elemenata, ali u tome i jeste fora. Zvuče bolje nego ikad!

Senses Fail ne gube vreme i savršeno otvaraju izdanje sa tri kvalitetne numere. Kreću sa Double Cross brzo i melodično kako nepisana pop punk pravila i nalažu. Na Elevator To The Gallows idu još i brže, ali njen refren može da vas otopi svojom toplinom, ipak energija kojom je snimljena New Jersey Makes, The World Takes je neopisiva. Na momente zamirišu na blink-182 i California kao na primer u Gold Jacket, Green Jacket… Zasigurno hit koji će se pamtiti jer su sa njom pogodili sredinu između savršene melodije i blage agresivnosti. Nema patetike na If There Is Light, It Will Find You i to je dobro, baladom First Breath, Last Breath pokazali su kako možeš da budeš snažan bez buke. Da zadovolje svačije ukuse pokušali su teškim rifovima u You Get So Alone at Times That It Just Makes Sense. Jednostavna, a brza Orlando and a Miscarriage samo dodaje na kvalitetu ove ploče. Osećaju se i oldschool uticaji u Is It Gonna Be the Year? i Stay What You Are. Veliko finale sa naslovnom If There is Light, It Will Find You uz izuzetne vokale i jezivu melodiju da na pravi način završe ovaj album.

Kao bend koji se često kretao između nekoliko srodnih pravaca dešavalo se da razočaraju neke fanove. Tako je i sa If There Is Light, It Will Find You kojem će da pronađu zamerku oni koji bi hteli malo teži Senses Fail. Ako se posle slušanja ovog albuma ne zainteresujete da pronađete još nešto od ovog benda, onda pop punk definitivno nije za vas.

Senses Fail If There is Light, it Will Find You