Riverroth – Infernal thrashing (demo, 2017)

Došli smo do nivoa da se u ovoj zemlji svaki pokušaj bavljenja rokenrolom posmatra kao težak mazohizam i poistovećuje se sa suicidom. Godinama su se mnogi dobri bendovi gasili iz raznih razloga, ali revitalizacija stiže u obliku novih mladih ljudi koji se odlučuju na ovakav vid samouništenja.

Pred nama je demo izdanje mladog novosadskog benda Riverroth. U pitanju je vrlo mlada ekipa, a to se i da čuti na ovom snimku. Demo sadrži tri pesme koje su stilski vrlo slične Sucidal Angels i sličnim novijim thrash metal bendovima. Pesma koja otvara ovo izdanje je No pain to feel. U pitanju je opener prilično karakterističan za ovakvu vrstu izdanja. Nije nešto preterano brza pesma, ali dovoljno efektna da krene da vuče slušaoca. Sledeća pesma je Infernal thrash, i ona bi vrlo lako mogla postati jedan od hitova ovog benda. Lako je pamtljiva i prilično je intenzivna, a to su najbitniji faktori za thrash metal hit. Sledeći na redu je nekakav intro koji čak nije ni naveden u bukletu izdanja. Nema nikakav smisao i logiku, tako da se slobodno može reći da je suvišan. Četvrta pesma je Hords of roth, i ona zatvara izdanje. Ovo je možda najslabija pesma na izdanju, fali joj neki udarac koji će slušaoca pokrenuti.

Jedina veća zamerka se može uputiti na boju vokala koja zvuči skoro kao govor, nema agresije i energije, ali sve se to vremenom da ispraviti. Produkcija je standardna za demo i ne kvari pesme, a to je najbitnije. Pesme i zvuk su školski, što je nekako i logično, s obzirom na to da se radi o mladim ljudima bez nekog preteranog iskustva. Potencijala i prostora za napredak i razvijanje svakako ima, samo ga treba adekvatno iskoristiti. Ovo nije izdanje za ljude koji jure neki specijalan nivo isfolirane umetnosti, već za one koji vole dobro da se napiju i da se šutiraju i uživaju u tome kao da ne postoji sutra.

00001 (Copy)