Random – Sun Moon Stars (2019)

Ne postoji preterana potražnja kod nas za bendovima koji pevaju na engleskom jeziku, još manje za onim koji i zvuče kao da nisu odavde. Random već nekoliko godina kao da ne žele da pokleknu i postanu standardni deo ponude domaće scene. Mladi i talentovani snimili su album koji je ozbiljan i ne priliči njihovim godinama. Blago progresivni alternativni metal nije baš omiljeni žanr domaće publike koja je opsednuta stilovima za koje ne treba previše mozga da bi se svarili.

Sun Moon Stars je njihov prvi studijski album, a prethodila su mu dva EP izdanja. Bilo je za očekivati da će singl By Myself koji se pojavio godinu dana pre objavljivanja ovog albuma biti deo istog, ali to se nije desilo. Sun Moon Stars je odličan album, ali nema pesme koja bi ga prodala publici. Prilikom slušanja izdvajaju se bombastična Staring At The Sun, koja se pojavila kao spot pre samog izdanja, onda Dharma koja ima najupečatljiviju melodiju, a moram da spomenem i Eagles koja ima neku sirovu punk energiju. Da se razumemo. ovo je jedan od najzanimljivijih bendova na našoj sceni, dve devojke, Angelina i Jelena, i dva momka, Stefan i Ljubomir, veoma zrelo razmišljaju i još bolje sviraju. Slušajući ovo izdanje ne stiče se pojam da je nastalo na našim prostorima gde se sve svodi na jednostavne garage forme u kojima je najvažnije da se napravi dobra buka. Random nisu bučni, oni su komplikovani, a komplikovano se kod nas ne traži. Sun Moon Stars je album za one koji ozbiljno shvataju slušanje muzike.

Odlično muziciranje upotpunjeno izuzetnim vokalima ipak ne uspeva da u slušaocu napravi euforiju neophodnu za željom da se posveti besomučnom preslušavanju ovog albuma. Odsustvo hita na ovoj ploči daje vam slobodu da uživate u kompletnom materijalu, ali i da isti zaboravite istog trenutka kada prestanete sa slušanjem.

random sun moon stars