Merciful Angel – Subhuman Hell (demo-2015)

Začuđujuća, i krajnje porazna činjenica za kvazi metal scenu u našoj zemlji, našem podneblju, generalno gledajući, je ta što mlade grupe koje beleže svoja prva izdanja i na razne načine pokušavaju da ubeleže svoje ime na srpskoj metal sceni ne dobijaju priliku niti prostor za adekvatno promovisanje istog. Merciful Angel je svoje debi demo izdanje Subhuman Hell realizovao 2015. godine. Pre samog početka recenziranja ovog izdanja želeo sam da pronađem bilo kakve postojeće recenzije – nisam ih pronašao! Sramno i istovremeno jako tužno.

Merciful Angel je mladi thrash metal bend iz Beograda koji je nastao 2015. godine. Svoje debi izdanje realizovali su u DIY varijanti. Demo sadrži tri numere: The Maker, Chamber Of Torment Death From Above. Sniman je u beogradskom studiju Citadela Sound Production, pod producentskom palicom Luke Tower Matkovića, poznatom po radu u grupi Space Eater, dok je album artwork realizovao Željko Manojlović.

12003882_507728612735359_6256043855117092622_n

Ovo izdanje definitivno ne donosi ništa toliko inovativno, bend se drži utabanih, na neki način šablonskih formi koje su karakteristične za thrash metal podžanr. Kompletno izdanje karakterišu generični, ali svakako melodični i energični thrash metal riffovi, klasični thrash bubnjevi (pretežno korišćen kec ritam). Ono što bih svakako želeo da pohvalim i istaknem na ovom izdanju su vokalne role mladog Elija Rigonata (Kobold, Elio Rigonat). Iako ni po ovom aspektu bend nije ponudio ništa toliko originalno, momak je svojim talentom na najbolji način obogatio ovo izdanje.

Ipak, za debi izdanje jednog poprilično mladog metal sastava, Merciful Angel je učinio odličan prvi korak i, povrh ne tako originalnog stila, pokazao ogroman potencijal. Imao sam tu čast da poslušam nove pesme, koje će se naći na albumu prvencu i sa sigurnošću tvrdim da će Merciful Angel ovoga puta ponuditi nešto zaista originalno i iskreno! Njihovo vreme dolazi, podržite ih!

Prethodni tekstDeathrash metal veče u Dvorištu
Naredni tekstObjavljeni detalji Brkatog vikenda u Novom Sadu!
Zdravo. Moje ime je Milan Mazinjanin. Dvadesetogodišnjak. Inđijac u Novom Sadu i Novosađanin u Inđiji. Student srpske književnosti na Filozofskom fakultetu u gorespomenutom gradu (čitaj: Inđija nije grad). Multimedijalni delotvornik. Novinar PRIS portala, (delimično) od njegovog postanka, što, u ovom trenutku, broji tri godine, ili više, u zavisnosti od toga u kom trenutku ti, čitaoče, budeš konzumirao ove redove. U tom slučaju, revidiraj i moju starost. Dakle, osim Jovana, jedini preživeli član od početka rada našeg portala. Rokenrol kulturom opčinjen od najranijeg perioda postanja. Muzikom se, u (skoro) svim pojavnim oblicima, bavim skoro deceniju. Ovde ću završiti, jer svoju privatnost volim da doživljavam doslovno, a i rekoh dovoljno. U umetnosti sam oduvek bio veoma zahtevan, a u muzici naročito. Ako nema istine, ne zanima me. Imajte to u vidu.