Fever 333 – Strength in Numb333rs (2019)

Fever 333 svojim debi izdanjem kao da žele da postave pitanje: Može li muzika da promeni svet? Neki će reći da može, drugi ne, ali bolje pitanje bi bilo: Može li muzika da promeni svest!? Strength in Numb333rs je album koji poziva na pobunu, a ona nikada nije bolje zvučala!

Svi koji su upoznati sa radom Jason Aalon Butler-a, nekadašnjeg pevača voljenih .letlive, sigurno već znaju za njegov novi bend Fever 333. Oni drugi, kojima je promakao ovakav talenat, trebalo bi da očekuju crossover zvuk koji se proteže između hardcore-a, hip-hop-a, i rock-a. Nekarakteristični u muzici koju sviraju, kao i u postavi, gitara, bubanj i glas, Fever 333 su počeli sa radom pre manje od dve godine, a prvi koncert su imali na parkingu ispred prodavnice brze hrane. Ovo je bend koji isijava pozitivnu energiju koja njihovu muziku transformiše u blistavi primer kako se treba obraćati slušaocu, jer svaka od numera na Strength in Numb333rs nosi važnu poruku. Bes hardcore-a iskorišćen je da predstavi policijsku brutalnost kao temu pesme Prey for Me/3. Nu-metal, melodičan, ali agresivan je bio savršen aspekt u numeri Burn It koja se bavi rasizmom, dok je hip hip balada One of Us posvećena individuama, manjinama, svima onima koji se ne uklapaju. Problem života u getu tema je mračne i izuzetno gnevne Inglewood/3. Stihovi kao No more excuses, We must refuse this, Silence is useless, Long live the innocent iz pesme The Innocent su ono čemu Fever 333 teže, to su reči koje bi trebalo da osveste slušaoca i da ga trgnu iz letargije. Out of Control/3 kao najduža i najkompleksnija pesma ima najvažniju tematiku, a to je promena. Kada čujete reči We built our future by burning down our past ne možete da ne počnete drugačije da razmišljate o sebi, o ljudima koji vas okružuju, o svom životu. Iz perspektive oca, Jason Butler napisao je emotivnu numeru Am I Here? i pokazao da Fever 333 imaju i drugu stranu, onu u kojoj ne moraju da budu glasni da bi poslali snažnu poruku.

Na albumu Strength in Numb333rs je učestvovao i Travis Barker, blink-182 bubnjar, a John Feldmann je producirao jedan od najboljih albuma u svojoj prebogatoj karijeri. Fever 333 se pojavljuju u pravo vreme kada je promena neophodna, jer živimo u establišmentu u kojem se glorifikuje rasizam, siromaštvo, klasna neravnopravnost. Bio nam je potreban ovakav album, iskren, direktan u svojoj nameri da ukaže na probleme. Bez obzira na buntovni aspekt njihovih pesama, kao i raspon muzičkih uticaja koje provlače kroz album, ovo je izuzetno moćan i veoma slušljiv materijal. Da li sebe karakterišete kao pripadnika metal, alternativne ili rep komune apsolutno je nevažno jer ćete sa lakoćom da uživate u celom albumu. Fever 333 možda neće promeniti svet, ali promena počinje od pojedinca, a to je njihov cilj.

fever 333