Blessthefall – Hard Feelings (2018)

Ovo je novi početak za Blessthefall. Ovi momci su imali svoje uspone i padove tokom karijere, ali sada su se uzdigli iznad svega što im se dešavalo. Sa novom izdavačkom kućom iza sebe, Rise Records, objavljuju svoj šesti studijski album Hard Feelings. Sve što njihovi fanovi vole našlo se u novim pesmama, samo sa mnogo više entuzijazma i hrabrosti.

Nov materijal je prava kulminacija kreativnosti benda. Bez straha su zakoračili u nepoznato i rezultat je više nego dobar. Kako su sami rekli u nekim intervjuima, ovo su pesme kojima slave pobedu, malu ličnu, onu koju zaslužuješ i kojoj se nadaš. Hard Feelings otvara Wishful Thinking koja kreće veoma brutalno, ali je zapravo pitoma pesma. To je nekako i lajtmotiv ovog albuma, sudar teškog metalcorea sa novim, melodičnim. Cutthroat predstavlja taj stari, dobri metalcore i na iznenađenje je objavljena kao singl. Dok, na primer, sa baladom Feeling Low se priklanjaju modernoj struji ove scene sa puno električnih semplova uz melodiju koja će svima da prija. Melodramatic pokazuje koliko mogu da budu brzi i ako za tim nemaju preke potrebe. Odlična balada Sleepless in Phoenix nabacuje dodatni emotivni naboj koji je ovoj ploči bio neophodan. Slučajno ili namerno, ali u Keep Me Close uspevaju da se približe onome što sviraju Australijanci Northlane. Album savršeno zatvara simpatična Welcome Home u kojoj se pevaču Beau Bokanu pridružila i njegova trogodišnja ćerkica Rocket Wild Bokan.

Blessthefall su osigurali svoje mesto na metalcore sceni današnjice sa Hard Feelings. Ovo je veoma kompletan album koji može da se sluša od početka do kraja bez preskakanja neke od numera. Očekujem da će neki fanovi možda da budu podeljeni između retro zvuka i modernog koji je previše produciran, dok će oni koji se na to ne obaziru u potpunosti uživati!

blessthefall hard fellings